HomeMusicZamárdi csak oltási igazolvánnyal engedné a bulizókat a Soundra

Zamárdi csak oltási igazolvánnyal engedné a bulizókat a Soundra

Zamárdi önkormányzata csak azokat engedné be a szigetes fesztiválra, akik rendelkeznek az említett okmánnyal. A héten kezdődik az egyezkedés Zamárdi önkormányzata és a sziget szervezői között a Balaton Sound megrendezéséről. Zamárdi polgármestere összehívta a képviselő-testületet, hogy megvitassák a sziget szervezőinek ajánlatát.

A település hosszabb távon befejezné a fesztiválok szervezőivel való együttműködést, de a képviselők még az idei két esemény (Sound és Strand) megrendezését támogatták. Ez azt jelentheti, hogy jövőre már nem biztos, hogy Zamárdiban lesznek ezek a programok.

Ha a járványhelyzet engedi, akkor június végén kezdődhet a Sound, de benne van a pakliban, hogy csak jövőre lesz belőle valami.

A testület rendkívül szigorú járványügyi intézkedéseket vár el a szervezőktől. Kötelezővé tennék az oltási igazolványt a rendezvényen.

A Sziget Zrt. ügyvezetője nem gondolja,, hogy ez életképes megoldás lenne. Számos szervezési problémát okozna a fesztiváloknak. Az egyik legégetőbb gond az, hogy nem sok esély van rá, hogy a jelenleg 20-30-as fiatalok megkapják nyárig az oltást.

A cég két éve 30 milliós bírságot kapott mert túl sok adatot tárolt a jegyvásárlóktól, bár a Sziget nem fogadta el a büntetést. Ilyen múlttal viszont a cég nem biztos, hogy merné az oltási igazolvánnyal járó privát adatok kezelését vállalni.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Most Popular

Recent Comments