HomePeopleTévedésből ragasztót cseppentett a szemébe - Egy hajszálon múlt, hogy nem vesztette...

Tévedésből ragasztót cseppentett a szemébe – Egy hajszálon múlt, hogy nem vesztette el a látását

A feledékenység vagy a túlzott álmosság olykor valódi tragédiához vezethet. Yacedrah Williams ezt a saját bőrén tapasztalta meg. A nő úgy hajtotta álomra a fejét, hogy elfelejtette kivenni a kontaktlencséjét. Az éjszaka közepén azonban felébredt, mert a lencsék elkezdték szúrni a szemét. Éjjel egy órakor kiment a fürdőszobába, hogy kivegye őket, ám addigra a lencsék már kiszáradtak. Annak érdekében, hogy ki tudja őket venni, műkönnyre volt szüksége. Ez kellően megnedvesítette ahhoz, hogy ki tudja venni.

Sajnos a fáradtság miatt nem a műkönnyre nyúlt, hanem a műköröm ragasztóra. Miután belecsöppentette a szemébe, akkor vette észre, hogy nem jó üveget ragadott meg. A szemei azonnal égni kezdtek, ő meg bepánikolt, majd bő vízzel próbálta kimosni a szeméből. A lencséket viszont nem tudta kivenni.

Később a helyi médiának adott interjúban e kellemetlen esemény részleteiről beszélt:

„Üvölteni kezdtem és megpróbáltam kimosni a szememből a ragasztót. A szemeim viszont összetapadtak. Próbáltam a kezemmel kinyitni a szemhéjam, de nem sikerült.”

Amikor rájött, hogy nem tudja egyedül megoldani a krízist, azonnal riasztotta a mentőket. A kórházban az orvosoknak sikerült eltávolítani a kontaktlencsét a szeméből anélkül, hogy károsodott volna. Kiderült, hogy a lencsének köszönhetően a szeme nem érintkezett a ragasztóval. Óriási szerencséje volt, ugyanis ez volt, ami megakadályozta, hogy elveszítse a látását. Szemei egy ideig vörösek és érzékenyek voltak, az orvosok azt mondták neki, hogy fel fog épülni.

Dr. George Williams, a michigani Royal Oak-i Beaumont Health szemésze megjegyezte, hogy a felépülésének kulcsa az volt, hogy azonnal elkezdte kimosni a ragasztót a szeméből. A gyors reakció megmentette a szemeit a súlyos károsodásoktól.

Felhívta mindenki figyelmét, hogy hasonlóan kell eljárni akkor is, ha bármilyen másik idegen anyag, test kerül a szembe. Ezzel meg lehet akadályozni, hogy bármilyen károsodás érje a szemeket.

A szakember egyébként arra a következtetésre jutott Yacedrah esetével, hogy biztos nem ez volt az első olyan alkalom, hogy mást csöppentett a szemébe a műkönny helyett. A nő ezek után tuti biztos, hogy nem fogja egy helyen tartani a szemcseppet és a köröm ragasztót.

Most Popular

Recent Comments