HomeInterestingSzörnyű baleset a játszótéren: Egy 7 éves gyereknek megállt a szíve

Szörnyű baleset a játszótéren: Egy 7 éves gyereknek megállt a szíve

Rengeteg szülő, kisgyermeknevelő, óvónő próbál vigyázni a kisgyerekekre, ám előfordulnak olyan pillanatok, mikor semmit sem lehet tenni egy baleset, esés, horzsolás szerzés elkerülése érdekében. A fiatalok mozgáskoordinációja, még nem annyira fejlett, mint a felnőtteké, így sokkal többször esnek-kelnek. Emiatt kisebb-nagyobb sérüléseket is szerezhetnek. Rengeteg szülő kétségbeesik ennek láttán, de a gyerekeknek meg kell tanulniuk, hogyan kell esni. Néha viszont megesik, hogy komolyabb sérüléseket szereznek és kórházba kerülnek.

Két kislány például nem is olyan régen elvesztette az eszméletét ugrókötelezés közben. Egyiküknek még a szíve is megállt. Több jel is arra utalt, hogy fulladás léphetett fel. A gyerekeket azonnal kórházba szállították.

Az eset a szczecini óvoda játszótéren történt. A hét éves kislányok ugrókötéllel játszottak, mikor hirtelen megtörtént a baj. Az események szerencsétlen kombinációjának eredményeként mindketten elveszítették az eszméletüket.

Junior asp. Ewelina Gryszpan a szczecini Városi Rendőr-főkapitányság sajtóirodájából elárulta a baleset részleteit:

„12:15 körül hívást kaptunk egy olyan esetről, ami az óvoda játszótéren történt. Az előzetes eredmények azt mutatják, hogy egy szerencsétlen baleset következett be és két gyereket kórházba kellett szállítani.”

A mentők nagyon gyorsan kiértek a helyszínre, ahol mindkét lányt ájult állapotban találták. Paulina Heigel, a szczecini Tartományi Mentőszolgálat szóvivője a gyermekek jelenlegi egészségi állapotáról beszélt.

„A két lánynál légzési problémák jelentkeztek, melynek következtében elájultak. Egyiküknél szívmegállás is történt. A mentősök gyorsan stabilizálták őket, majd bevitték őket a kórházba.”

A baleset pontos körülményeit a rendőrség és az ügyészség is vizsgálja.

Krzysztof Soska, Szczecin alpolgármestere, aki szintén kiérkezett a helyszínre egy interjúban azt mondta:

„12 óra után néhány perccel történt egy szerencsétlen baleset, amelyben két hétéves lány érintett. Minden jel arra utal, hogy a baleset egy ugrókötéllel folytatott játék eredménye volt. A tanárok nagyon gyorsan reagáltak. Ha jól tudom, másodperceken belül. Szükség volt újraélesztési beavatkozásra, mert az egyik lánynak még a szíve is leállt. Miközben próbálták újraéleszteni a lányt, mentőt hívtak hozzájuk. A többi pedagógus sikeresen elterelte a gyerekek figyelmét, hogy ne kelljen nézniük ezt a stresszes helyzetet.”

A gyerekeknek szerencsére fel sem tűnt, hogy mi történt, de a biztonság kedvért az eset után pszichológus érkezett az intézménybe. A szakemberek meg akarták tudni, hogy az eset negatív hatással volt-e rájuk. Szerencséjükre nem hagyott bennük nyomot.

A mentősök szerint a tanároknak lesz szüksége támogatásra, hiszen a stresszes helyzet nagyon kimerítette őket. A két kislányt más-más kórházba szállították.

Krzysztof Soska alpolgármester úgy nyilatkozott:

„A dolgok jó irányba tartanak. A legfrissebb hírek szerint mindkét lány egyre jobb állapotban van.”

Az ul. Hoża az egyik legújabb létesítmény Szczecinben, ahol maximálisan betartják az egészségügyi és biztonsági szabályokat. Az esetet Piotr Krzystek elnök is kommentálta, és a következőt fogalmazta meg vele kapcsolatban.

„Óvodánkban az ul. Hożaban két kislány balesetet szenvedett és megsérült. A helyzet teljesen ledöbbentett. A gyermekekhez azonnal kihívták a mentőket és beszállították őket a kórházba. Jelenleg is várom a legújabb híreket róluk. A körülmények tisztázása érdekében részletes ellenőrzést rendeltem el. Ez magában foglalja az összes többi létesítmény játszóterének felszerelését is.”

Most Popular

Recent Comments