HomeSadTeljesen megdöbbenve nézték a búvárok, hogy Indonéziában ketrecben és megkötve tartják a...

Teljesen megdöbbenve nézték a búvárok, hogy Indonéziában ketrecben és megkötve tartják a tengeri állatokat

Sajnálatos módon az emberi beavatkozásoknak köszönhetően rengeteg állatnak kellett továbbállni a tengerben, mert természetes élőhelyüket megbolygatták. A sok hajó, olajfúrótorony, tengeralattjáró, mind meg tudja zavarni őket, pontosan úgy ahogy az erdőirtás a vadakat. Sokan vesztik életüket, mert rengeteg szemét és olaj kerül a vizekbe, amiket nem tudnak se kikerülni, se megakadályozni. Ennek következtében több állatfaj is veszélyeztetett lesz, mert olyan rohamos tempóban pusztulnak ki. Hiába vannak állatmentők és alapítványok, akik azért dolgoznak, hogy ezek az élőlények ne károsuljanak, mégsem tudják maximálisan visszaszorítani a gonosz embereket.

Már olyan szinten elkanászodott egy-két illető, hogy a tengeri állatokat használják fel arra a célra, hogy némi pénzhez jussanak, megakadályozva ezzel, hogy szabadon éljenek a nyílt vizeken. Pontosan egy ilyen szomorú történetet hoztunk el most nektek. Olvassátok hát mire képes az emberi kapzsiság.

Kokoya szigetén van egy nagyon eldugott kis hely, ahol egy halász azzal a céllal fogott be kettő dugongot, hogy pénzért cserébe a turistáknak mutogassa őket. Nem elég, hogy ketrecet húzott fel köréjük, az anyát még meg is kötötte, emiatt szegény állat nem tud elmenekülni a fogságból.

A dugongok egyénként nagyon aranyos tengeri tehenek, akik egyáltalán nem érdemlik meg ezt a bánásmódot, főleg úgy, hogy a két példányt nem engedték egymás közelébe.

Ha a turisták meg akarták nézni mi van a víz alatt, akkor bizony fizetniük kellett a halásznak. Néhány búvár lemerült, hogy megnézze milyen állapotban vannak ezek az élőlények. Azt nem tudták megmondani, hogy pontosan mióta lehetnek ide bezárva, de  testükön lévő sérülésekből arra lehet következtetni, hogy már jó pár hete tarthatja itt őket a halász.

Az egyik búvár, Delon Lim azt mondta az anyaállatnak a farkába már nagyon belemélyedt a kötél, ami nem sok jót ígér. A búvárok jobb belátásra akarták téríteni a halászt, ezért megkérték, hogy engedje szabadjára őket. Miután elmentek nem tudták, hogy az ember valóban elengedte-e őket, ezért a készített videókat és képeket feltették a közösségi oldalakra melynek köszönhetően a természetvédelmi hatóság is tudomást szerzett a dologról. A szerv felvette a kapcsolatot az ott lévő turistákkal, akik megerősítették az információt.

Azt nem tudjuk, hogy a halászt megbüntették-e vagy sem, de azt mindenképpen állíthatjuk, hogy más megoldása is lehetett volna a pénzszerzésnek. Tudniillik a legtöbb valamirevaló halász tisztában van azzal, hogy hol élnek ezek az állatok, így ha egy kis pénzhez szeretett volna jutni, egyszerűen csak ki kellett volna vinnie a turistákat arra a helyre, hogy kényük-kedvük szerint fotózhassák őket. De természetesen ehhez már túl sokat kellett volna gondolkodni!

De az egyszer biztos, hogy amint a hatóság kezébe vette az ügyet, az állatok kiszabadultak és újra élvezhetik a szabadságot.

Ez az eset egy tökéletes példa arra, hogy az emberiség mekkora különbségeket tud tenni jó és rossz dolgok között. A lemerült búvárok felismerték a tényt, hogy az, amit ez az ember az állatokkal művel egy nagyon gonosz dolog. Nem hagyták annyiban a dolgot és az internet segítségét kérték, hogy megállítsák a halászt és az állatokat felszabadítsák. Ebben a viszonylatban tényleg jó, hogy vannak a közösségi oldalak, ugyanis nem biztos, hogy nélkülük célt értek volna.

Mivel nagyon sokan osztották meg a képeket és a videókat, ezért rengeteg emberhez eljutottak ezek, aminek következtében lett jó vége a történetnek. De ebből is látszik, hogy egy következetes nevelés mennyire tudja befolyásolni az emberi gondolkodást. A legjobb lenne, ha mindenki így gondolkodna, mint a fent említett búvárok és véget lehetne vetni az állatok bántalmazásának. Annak ellenére, hogy most ezt képesek voltak együttes erővel megoldani, még számtalan élőlény várja, hogy megmentsék őket a gonosz emberek elnyomásától. Például a cirkuszi és az állatkerti állatok, azok akiken kísérleteket végeznek. De még sorolhatnánk, hogy mely iparágak élnek vissza velük. Ne hagyjuk, hogy ezek a szegény teremtések tovább szenvedjenek, tegyünk értük most!

Íme a videó az tengeri tehénről:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ryandito Mahendradani (@ryanmahendradani) által megosztott bejegyzés,

Most Popular

Recent Comments