HomeArt14 sztereotípia a mai férfiakról, amit jobb lenne szem előtt tartania minden...

14 sztereotípia a mai férfiakról, amit jobb lenne szem előtt tartania minden egyes embernek

A régi koroknak köszönhetően rengeteg sztereotípia alakult ki mind a férfiakról, mind pedig a nőkről. Például, hogy a nők nem érnek annyit mint egy férfi vagy, hogy nekik a konyhában a helyük, ez és ez a munka nem nekik való, mert csak férfiak végezhetik el. Nos, ugyanez vonatkozik az urakra is. Őket is rendesen beskatulyázta az élet és állandóan a fejükhöz vágták, hogy „Milyen férfi vagy te?” Miért milyennek kell lennie egy férfinak? Igazság szerint az idő múlásával annyira megváltoztak a körülmények a társadalomban, hogy már nincsenek női és férfi dolgok, mert mindenki azt csinálja, amihez kedve van. Nem szabad úgy élnünk az életünket, hogy az emberek lekorlátoznak bennünket vagy elnyomják a tehetségünket bizonyos dolgokban, mert azt mondják rá ez nem férfias.

Rengeteg gyermek is ebben a tudatban nő fel, pedig nem szabadna különbséget tenni. Ha a gyermek tehetséges táncos, akkor nem szabad arra nevelni, hogy hiba az amit csinál és inkább valami fiús sportot kellene választania mondjuk bokszot vagy kosárlabdát.

Ma elhoztunk nektek néhány sztereotípiát a férfi nemről, ami eddig teljesen megkeserítette az életüket.

Egyes sztereotípiák szerint egy férfinak semmi keresnivalója a konyhában, mivel az a nők felségterülete, ahol vacsorát készítenek szeretett férjüknek. Nos igazság szerint, ha egy férfi nem tud főzni, akkor való igaz, hogy nem kell a konyhában tüsténkednie ám, ha érdekli a különböző ételek elkészítése, akkor nyugodt szívvel kibontakozhat.

Régen az volt a bevett szokás, hogy a férfiak együtt nézik a focimeccseket a kocsmában, sörrel a kezükben. De meg kell jegyeznünk, hogy azzal sincsen semmi probléma ha kedvesével szeretne kettesben maradni romantikus filmet nézni. Ettől ő még nem lesz kevesebb ember.

A legtöbb férfi igenis rosszul érezte magát akkor mikor megtudta, hogy felesége sokkal több pénzt keres, mint ő. Mivel egyfajta versengési ösztön van bennük, ez teljesen normális reakció. Ám az is teljesen normális, ha emiatt büszke vagy a kedvesedre, hiszen örülsz a sikerének.

Régen sem és most sem túl jó ötlet egy randi kellős közepén más hölgyeket szemügyre venni, mert ezzel arról adsz tanúbizonyságot, hogy nem tiszteled a partnered. Ha elmegy mellettetek egy csinos nő, nem kell egyből megbámulni.

Egy igazi férfi nem teszi kockára saját és barátnője testi épségét, még akkor sem ha képes lenne ellátni 10 ember baját. Ha hiszed, ha nem ilyenkor nem szégyen a megfutamodás.

Igen, vannak olyan férfiak, akik mindenféle összeszerelési útmutató és segítség nélkül képesek megjavítani vagy összerakni valamit. Ám azzal sincsen semmi probléma, ha nem értesz ezekhez a dolgokhoz és inkább szakember segítségét kéred az efféle folyamatoknál.

Rengeteg sztereotípia van arról, hogyan dolgozzák fel a férfiak a szakítást. A legtöbb esetben elmennek bulizni és újabb csajokat hódítanak meg búfelejtésképpen. De egyébként azzal sem esne csorba a becsületükön, ha egyedül maradnának otthon és a régi képeket nézegetnék a telefonban. Mindenki más lélekkel van megáldva és nem ugyanúgy dolgozzuk fel az ilyen eseteket.

Régen a férfiak nem részesítették előnyben a külső megjelenést. Hagyták megnőni a szakállukat és a hajuk sem volt úgy belőve, mint a mai fiataloknak. De mindazonáltal tisztáznunk kell, hogy ez nem mehet az ápoltság kárára. A férfiak igenis borotválkozzanak és igenis figyeljenek oda a megjelenésükre.

A férfiakat úgy állították be, hogy ők mindig minden körülmények között csak húst hússal szeretnek enni. Ám igazság szerint vannak olyan pasik, akik egyáltalán nem szeretik a húst és vegetáriánus étrendet fojtatnak, amivel egyébként semmi probléma nincs.

Őseinkből adódóan a férfiak azt a szerepet kapták, hogy lássák el a családot és férfias dolgokat csináljanak, mint például focizzanak, vadásszanak, férfias sportokban jeleskedjenek és a többi. De nem minden pasi olyan mint a többi. Vannak érzelmesebb lelkűek is, akik egyáltalán nem szeretnek efféle dolgokat művelni. Nekik jobban mennek a nőiesebb tevékenységek, mint például a főzés, varrás, kötögetés.

A sztereotípiák szerint minden férfinak rendelkeznie kell autóval, mert a tömegközlekedés csak gyerekeknek és nyugdíjasoknak való. Nos a mai világban nem mindenki engedheti meg magának, hogy autója legyen. Hatalmas tévhit, hogy a tömegközlekedési eszközöket nem használhatják, mert attól nem lesznek olyan férfiasak. Ugyanúgy lehet használni ezt is azt is.

Nagyon rossz, ha már úgy indítod a beszélgetést, hogy „A feleségem azt mondta”. Egy kapcsolatban két ember van és ha az egyik nem akarja azt csinálni mint a másik, akkor nem is fogja, ha meg bólintott a nő ötletére, akkor ő is benne van a dologban mert ez annak a jele, hogy van hozzá kedve. Egyébként a helyes megfogalmazás az lenne ebben az esetben, ami a második képen szerepel.

Régen mindig úgy volt, hogy csak a férfiak kezdeményeztek, hogy meghódítsák azt a nőt, akit kiszemeltek. Nos ugyanezt az elvet lehet követni manapság is, de ha megvárod, míg a hölgy keres fel téged azzal sem leszel kevésbé férfias.

A sztereotípiáknak hála a legtöbb férfi úgy gondolkodik, hogy csak férfias munkákat vállalhatnak el. Például villanyszerelés, vízvezetékszerelő, asztalos… stb. De az az igazság, hogy manapság már mindegy, hogy mivel foglalkozol, ugyanis annyira összemosódtak a határok a férfiak és nők között, hogy már az is mindegy, hogy ha a balettben találtad meg önmagad.

Most Popular

Recent Comments