HomeArtÚj divat a sofőrök körében. Mit jelent az a matrica, amelyen egy...

Új divat a sofőrök körében. Mit jelent az a matrica, amelyen egy cápa felfal egy halat?!

Új divat van a sofőrök körében.
„Baba a kocsiban”, „Hajrá! Anyósom kocsija”, „A német sírt, amikor eladta”, „Ez legalább ki van fizetve”, egyes márkajelzéseket lepisilő kisfiú stb. Számtalan vicces matricát lehet látni az autókon szerte az országban. Ezek egyrészt lehetnek tájékoztató jellegűek, másrészt pedig a poén kedvéért vannak felragasztva. Némelyik leginkább egy önirónia.

Vannak sofőrök, akik ennél egy lépéssel tovább mennek, és az autóik segítségével mutatják, bizonyítják nézeteiket. Néhány matrica csak a jármű díszítésére szolgál, de mások ennél sokkal többet jelentenek.

Megjelent egy újabb, jellegzetes matrica, melyen egy tátott szájú cápát láthatunk, amint épp elkap egy kishalat. Ha egy kicsit figyelmesebbek vagyunk, akkor a városban több autón is láthatunk ilyet. Az ártatlannak tűnő, néhány ember számára vicces matrica egy nagyon ellentmondásos jelentéssel bír.

A cápa megeszi a halat.
A hal jele a kereszténység kezdete óta Jézus Krisztus szimbóluma. Az Ichthys az ókori görögben halat jelent. Jelentése Jézus Krisztus, Isten fia, megváltó. Szóval a hal önmagában azt jelentené, hogy az illető keresztény és ezzel fejezi ki az egyházhoz való hozzáállását.

A keresztények így emlékeztetnek másokat arra, hogy Krisztus szavai még mindig bennük élnek, és nem szégyellik a vallásukat.

Erre válaszlépésként jelent meg egy hivalkodó kifejezés. Egyes sofőrök egy cápát is mellétettek, mely szélesre nyitja a száját, hogy elfogyaszthassa a kishalat. Ez egy vallásellenes szimbólum. A lényege, hogy „elegem van a vallásból”. Nem is feltétlenül a vallás zavarja őket, hanem az, hogy egyesek ennyire hivalkodnak vele.

A közelmúltban hazánkban jelentős változásokat figyeltünk meg a vallással kapcsolatban. Néhányan szükségét érzik annak, hogy egyértelműen elzárkózzanak az egyháztól. Erre minden lehetséges módot megragadnak.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben.

Most Popular

Recent Comments