HomeInteresting10 cselekvés férfiak részéről, ami idővel könnyen a párkapcsolat végét eredményezheti

10 cselekvés férfiak részéről, ami idővel könnyen a párkapcsolat végét eredményezheti

A különböző szakterületű tudósok és kutatók már évek óta vizsgálják, hogy mik a legfőbb okai az egyre gyakoribb válásoknak. Ez leginkább az elidegenüléshez vezethető vissza, ám ennél sokkal többről van szó, ugyanis ez is már amolyan végeredmény, ami szintén további okokra vezethető vissza.
Az is igaz, hogy az esetek többségében kettőn áll a vásár, azonban vannak olyan jellemző cselekvések és tulajdonságok a férfiak részéről, amik a szakemberek szerint könnyen egy párkapcsolat végét eredményezhetik hosszútávon.
Az alábbiakban 10 ilyet sorolunk fel.

1. Részmunkaidős-állás

Harvard Egyetemi tudósok kimutatták, hogy azoknál a házasságoknál, ahol a férjnek részmunkaidős állása van, nagyobb valószínűséggel fordul elő válás. Arra is rámutattak, hogy nők esetében ez nincs hatással a házasságra.

2. Nem szeretné továbbképezni magát

A statisztikák szerint 50%-os a válások aránya abban az esetben, ha a férjnek csak érettségije van, illetve, hogy nem is törekszik arra, hogy továbbképezze magát. Ez az arány már csak 30% azoknál, akik diplomával is rendelkeznek. A pszichológusok ezt a pénzre vezetik vissza, ugyanis jelenetős problémát okozhatnak a szűkebb anyagi lehetőségek.

3. Gyakran játszik videojátékokkal

Gyakorta okoz feszültséget a párok között a túl sok videojáték. Persze ez bizonyos szintig elfogadható, de sajnos sok esetben okoz olyan mértékű függőséget, amikor a férfi minden szabadidejét ennek szenteli. Csak az Egyesült Királyságban például 2018-ban körülbelül 200 olyan válópert nyújtottak be, aminek a túl sok videojáték volt a közvetlen oka.

4. Túl sok romantika

A kutatók azt is kimutatták, hogy az eltúlzott romantika a férfiak részéről pont az ellenkezőjét váltja ki az eredeti szándéknak.

5. A közösségi oldalakon töltött túl sok idő

Ahogy a nők, úgy a férfiak esetében is előfordulhat, hogy túl sok időt töltenek a közösségi oldalakon, esetenként másokkal flörtölve. Mert ehhez nem szükséges az, hogy szemtől-szembe legyenek egymással. Ez pedig hosszútávon káros hatással van a kapcsolatra nézve, házasság esetén pedig könnyen váláshoz is vezethet.

6. A férfi anyja

Nagyobb a válások aránya abban az esetben, ha a férfinek nincsenek testvérei, illetve, ha az anyja egyedül nevelte fel. Ezekben az esetekben ugyanis általában jellemző az anya túlzott beavatkozása, irányítása és sokszor manipulálása. Ez pedig egyértelműen komoly konfliktusokhoz vezethet.

7. A házasság elsietése

A statisztikák szerint azoknak a házasságoknak a fele válással végződik, ahol a férfi 25 éves kor alatti és/vagy a megismerkedésüktől számítva egy-néhány éven belül összeházasodnak.

8. Rendszeresen kerülik a szemkontaktust

A rendszeres szemkontaktus alapvető a bizalomhoz, így a komoly, hosszútávú kapcsolatokhoz is szükséges. Ha ez nincs meg, a párok idővel elidegenülhetnek egymástól.

9. A férfi mindent magától értetődőnek vesz

Hosszútávon káros lehet a kapcsolatra nézve, ha a férfi magától értetődőnek veszi azt, hogy például a házimunka, a főzés, takarítás stb. mind-mind a nő dolga és ezért még a hálája legkisebb jelét sem mutatja, mi több, soha, semmilyen módon nem veszi ki a részét ezekben.

10. Önmaga elhanyagolása

A legtöbbször ezt a nők esetében szokták megemlíteni, azonban ugyanígy igaz a férfiakra is, hogy ha elhagyja magát akár higiéniailag, akár egészségileg, akár külsőleg, az idővel a vonzalom megszűnését eredményezheti a nő részéről, méghozzá érthető módon.

Mit gondolsz? Írd meg hozzászólásban!

Most Popular

Recent Comments