HomePeopleSzombaton kinyithatnak a vendéglátó egységek teraszai - jelentette be Gulyás Gergely

Szombaton kinyithatnak a vendéglátó egységek teraszai – jelentette be Gulyás Gergely

Orbán Viktor a minap azt mondta, ha sikerül 3,5 millió embert beoltani, akkor a vendáglátó egységek teraszai megnyithatnak. A koronavirus.gov.hu oldal adatai szerint a beoltottak száma most 3.419.450 főnél tart. Ez azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel szombatra sikerül elérni a hőn áhított 3,5 milliót.

Most biztos kíváncsi vagy, hogy mi is történik pontosan, ha sikerül elérni a célt. Nos, Gulyás Gergely szerint, ha sikerrel járnak péntek estig, akkor szombaton megnyithatnak a vendéglátó egységek teraszai. Arra is kitértek, hogy ezek meddig lehetnek nyitva.

Elmondása szerint este fél 10-ig lehet igénybe venni az általuk nyújtott szolgáltatásokat, vagyis eme időpontig lehetnek nyitva. Hozzátette, hogy nemcsak a vendéglátóhelyek, hanem az üzletek is nyitva maradhatnak eme időpontig, ami azt jelenti, hogy így a kijárási tilalom kezdeti időpontja is tolódik. Utóbbi este 8 óra helyett 11-kor veszi kezdetét, ami már sokkal barátibbnak hangzik. Ezzel úgy tűnik már elindultunk az alagút vége felé, vagyis reményeink szerint hamarosan visszatérhetünk a jól megszokott életünkhöz, még mielőtt a vírus beszabadult volna országunkba.

Persze a kommentelők között megoszlottak a vélemények, de többségben voltak azok, akik támogatták eme döntést. Valószínűleg ennek az az oka, hogy más ki vannak éhezve a programokra, társaságra. Akadnak, akik a hír bejelentésével, már egyből megkérdezték, hogy mikor lehet elhagyni közterületen a maszkviselést, mert ahogy közeledik a jó idő egyre fullasztóbbá válik annak viselése is. Ezzel kapcsolatban a kormány még nem hozott döntést, de csak idő kérdése és valószínű ez is napirendi pontra kerül.

Most Popular

Recent Comments