HomePeopleSúlyos sérüléseket szenvedett egy édesapa, aki próbálta megmenteni fiát a zaklatóktól -...

Súlyos sérüléseket szenvedett egy édesapa, aki próbálta megmenteni fiát a zaklatóktól – Most az életéért küzdenek

Jelen pillanatban is küzdenek annak a 46 éves családapának az életéért, akit egy 14 és egy 15 éves fiú bántalmazott. Alan Willson a 11 éves fia védelmére kelt, akit a néhány évvel idősebb fiúk elkezdtek szekálni, majd a földre lökték. Több sem kellett az apának, azonnal odasietett, hogy megvédje őt. Arra azonban nem számított, hogy nem csak két fiú lesz ott.. Az apát súlyos testi sértésekkel szállították kórházba és az életéért küzdenek. Az eset húsvét vasárnap 19.30-kor történt a West Sussex-i Worthing városában, a Longcroft Parkban.

Alan rengeteget dolgozott a járvány ideje alatt, és egy rendkívül kedves, szelíd fickónak írták le. Miután fejét nagy erejű ütés érte, azonnal elveszítette eszméletét a kórházban pedig kómába esett. 49 éves felesége, Annie teljesen megsemmisült mikor megtudta milyen állapotban van. Attól fél, ha túléli akkor is maradandó agykárosodása lesz.

A Brighton-i Royal Sussex megyei kórházban agyi műtéten esett át, ezen kívül gerinctörést, tüdőtraumát és több csonttörést is szenvedett.

„Az agya rengeteg helyen vérzett, most pedig az életmentő műtét után az életéért küzd. A 11 éves fiam súlyos mentális traumától szenved, mert végig kellett néznie, ahogy apját agyba-főbe ütik, míg el nem veszti az eszméletét.” – mondta a felesége.

Hozzátette, hogy a lélegeztetőgép nem tud megfelelően működni, mivel több arctörést is szenvedett. Az orvosok szerint ezek a legkritikusabb napok. Alan 25 éves lánya, Becky folyamatosan azt mondja apjának, hogy harcoljon az életéért, és ne hagyja, hogy azok a fiúk győzzenek.

Még aznap este letartóztatták a fiatalok és vádat emeltek ellenük. A fiúkat szigorú feltételekkel és óvadék ellenében elengedték, amíg a rendőri vizsgálatok folytatódnak, ami miatt a helyiek felháborodtak.

Az egyik szomszéd azt mondta: „Nem helyes, hogy ezek a fiúk súlyosan bántalmaznak egy férfit, és néhány órával később óvadék ellenében szabadon engedik őket. Milyen üzenete van ennek?”

Sir Peter Bottomley helyi képviselő elmondta: „A közösség minden tagja szívből jövő jókívánságait küldi mindkét áldozatnak – a veszéllyel szembesülő fiúnak és a bátor apjának.”

Sir Peter Bottomley

Az emberek a JustGiving oldalon adományt kezdtek gyűjteni a családnak. Ezt a mozgalmat Cheryl Edwards a család barátja indította el. Kezdetben csak 207 ezer forintnak megfelelő font gyűlt össze, majd másnap reggelre 5,8 millió. Most 8,1 milliónál járnak.

„Elképesztő, hogy ez az adománygyűjtés milyen gyors tempóban halad. Mivel a kezdeti 207 ezer forintnyi összeget kevesebb, mint egy nap alatt elköltötték, így az első ötlet az volt, hogy segítsünk nekik legalább az utazási költségeket megkönnyíteni. Csodálatosak vagytok.”

A nyomozás jelenleg is folyik és a rendőrség arra kéri az embereket, hogy akik látták mi történt, vagy ez időben a parkban tartózkodtak jelentkezzenek.

A nyomozást vezető Simon Dunn azt mondta: „A támadás egy nyilvános parkban történt fényes nappal, így valószínű, hogy más emberek is tanúi lehettek az esetnek vagy látták a helyszínről elfutni a gyanúsítottakat. Bárki, akinek van információja, kérem jelentkezzen.”

Most Popular

Recent Comments