HomeInterestingDÖBBENETES: 9 éven keresztül senkinek sem tűnt fel, hogy holtan fekszik a...

DÖBBENETES: 9 éven keresztül senkinek sem tűnt fel, hogy holtan fekszik a lakásában

A koronavírus miatt számos ember veszített el valakit, legyen az ismerős, barát vagy családtag. Sajnos a vírus illetve annak súlyos szövődményi kezdetben a 65 év felettieket veszélyeztette, most viszont már egyre több középkorú és igen fiatal beteg hal meg nap mint nap. Családapák, testvérek hagyják itt a földi világot, és nem marad más utánuk csak a bánat és a gyász. Mivel a legtöbb embernek van családja, közeli rokona így nem kell attól félnie, hogy elhalálozása után nem gondoskodnak a temetéséről és egyéb dolgairól. Sajnos azonban akadnak olyanok is a világon, akiknek se kutyája, se macskája, s egyedül vannak mint a kisujjuk.

A cikkünkben szereplő férfiről nemrég derült ki, hogy már 9 éve elhunyt, de eddig senki sem tudott róla. A norvég rendőrség döbbenten állt a dolog előtt, hogyan maradhatott ennyi éven át saját lakásában úgy, hogy senkinek sem tűnt fel a hiánya.

A férfi vélhetően a 60-as éveiben járhatott, mikor elhunyt, de eltűnését, elhalálozását senki sem jelentette. – közölte a rendőrség a Norvég Műsorszóró Társasággal. A hatóságok decemberben találtak rá a férfira Oslo egyik tömbházában. Őket, elmondásuk szerint egy gondozó fedezte fel, mikor karbantartási munkák céljából be kellett mennie a lakásba.

A lakásban lévő nyomok alapján a férfi 2011 áprilisában hunyhatott el.

Grete Lien Metlid az oslói rendőrfelügyelő a következőt nyilatkozta a Norvég Műsorszóró Társaságnak:

„Sokat gondolkodtunk rajta, hiszen ez egy különleges eset. Ez arra késztet bennünket, hogy kérdéseket tegyünk fel és kiderítsük, hogyan történhetett.”

A boncolás során kiderült, hogy a férfi természetes úton hunyt el.

A Norvég Munkaügyi és Jóléti Hivatal (NAV) 2018-ban hagyott fel nyugdíjának folyósításával, mert nem tudtak már vele kapcsolatba lépni – áll a jelentésben. A férfiról egyelőre nem lehet sokat tudni, csak annyit sikerült kideríteni, hogy többször volt házas és gyermekei is születtek. Ebből kifolyólag még furcsább, hogy egyáltalán nem keresték őt. A szomszédok szerint nem volt látogatója, mivel kimondottan magának való ember volt.

A modern technológia révén számlái költségeit automatikusan vonták a számlájáról. A norvégok szerint ez nem történhetett volna meg évtizedekkel ezelőtt, hiszen akkor mindent személyesen kellett elintézni.

„Szóval, ha valami rossz vagy végzetes dolog történik velünk, akkor senki sem fogja észre venni?” – kérdezte egy helybéli.

Most Popular

Recent Comments