HomePeopleNeked is van valahol a világon egy "ikertestvéred" - Íme a részletek

Neked is van valahol a világon egy „ikertestvéred” – Íme a részletek

„Én voltam az utolsó személy, aki felszállt a repülőgépre és láttam, hogy valaki a helyemen ül. Megkértem, hogy álljon fel onnan és amikor felém fordult, magam előtt láttam a saját arcomat.”

Ez a visszaemlékezés egy Neil Douglas nevű embertől származik, aki abba a szokatlan helyzetbe került, hogy találkozott saját hasonmásával, ha úgy tetszik ikertestvérével. Az egymás számára idegen férfiak nemcsak a repülőn, hanem később egy bárban és a szállodában is összefutottak még.

Ez a dolog bárkivel megtörténhet, ugyanis a legenda szerint a természet nyolc azonos embert teremt, akiket a világ különböző pontjain helyez el. Ha találkoznak, akkor viszont az „ikrek” egyike biztosan meghal.

Nos, a legendák ugyan nem bizonyíthatók és a mesékben sem hiszünk, azonban abban van némi realitás, hogy a Földön mindenkinek van egy „ikertestvére”.

A gének mindössze 0,1 százaléka felelős az ember egyediségéért.

A teljes emberi faj génállományának 99,9 százaléka teljesen azonos, tehát, mindössze 0,1 százalék felelős az ember egyediségéért. Nagyon kevés gén határozza meg a megjelenésünket. Szóval, a lehetséges DNS-kombinációk számának ellenére az azonos külső elméletileg hihetetlennek tűnik. Ez magyarázat lehet arra a pletykára, hogy a híres embereknek vannak ikertestvéreik, vagyis hasonmásaik, akik bizonyos helyeken meg is jelennek helyettük.

Mégis van esély!

Elméletileg a Földön élő hétmilliárd ember között lehet egyetlen olyan személy, akinek a DNS-e jelentős mértékben megegyezik a sajátunkkal.

Ennek egyik bizonyítéka lehet, Valeriy Panushkin csodálatos történetére a csontvelő donorokról:

„Ha a csontvelődet valaki testéhez asszimilálják, akkor hívás érkezik az orvosoktól. Megkérdezik tőled, hogy szeretnél-e találkozni azzal, akinek adod. Ha mindketten egyetértetek, akkor semmi akadálya a találkozásnak.

Néhány évvel ezelőtt éppen egy ilyen találkozón vettem részt a barátomnál, Dr. Mihail Maschannál és orosz gyermekek csoportjánál, akik csontvelő-átültetésre vártak. Öt vagy hat gyerek volt ott, akik várták az „adományozókat” és közben süteményeket fogyasztottak.

Aztán kinyílt az ajtó és belépett egy fiatal, harminc éves nő. Nagyon zavartnak tűnt, nem tudta, hová menjen és mit csináljon.

Mihail azt mondta: – Istenem! Ez lehetetlen! Ez a sovány szőke nő úgy nézett ki, mintha az egyik lány idősebb testvére lenne. Ez nem lehetett véletlen. Egy pillantás elegendő volt ahhoz, hogy a doktor rájöjjön, hogy a nő és a lány azonos DNS-sel rendelkeznek.

Mihail odament a nőhöz és megkérdezte kihez érkezett. A nő pont annak a lánynak a nevét mondta, aki nagyon hasonlított rá. Következett a bemutatás. Amikor a nő meglátta a lányt ledöbbent és azt mondta: Istenem, ez én vagyok gyerekként!.”

Távoli (nagyon távoli) rokonok lehetünk

Ha ezt a kérdést nem genetikai, hanem matematikai szempontok alapján nézzük, akkor az ismeretlen „ikrek” egyszerűen rokonok lehetnek. Egy személynek körülbelül nyolc generáció után több, mint 250 rokona lehet, harminc generáción belül pedig a rokonok száma meghaladja az egy milliót is. Tehát, egyáltalán nem csoda, hogy akárhol találkozhatsz egy távoli „testvéreddel”, aki úgy néz ki, mint te.

Az egyetlen reményünk, hogy a jövőben a világon élő minden ember arca egy adatbázis része lesz, akkor mi talán mi magunk is ellenőrizhetjük majd, hogy van-e valahol a Földön egy „ikertestvérünk”, akiről nem tudunk. Egyelőre azonban, maradnak a véletlen és csodás találkozások, amelyek örök emlékül szolgálnak majd.

Most Popular

Recent Comments