HomePeopleMost már hivatalos, Michael Schumacher fia a Ferrari Forma-1-es autóját tesztelheti Szahírban.

Most már hivatalos, Michael Schumacher fia a Ferrari Forma-1-es autóját tesztelheti Szahírban.

Gyakorlatilag nincs olyan ember a földön, aki ne tudná ki is Michael Schumacher. A német származású autóversenyző összesen, hétszer nyert Formula 1-es világbajnokságot melynek következtében ő lett a legeredményesebb autóversenyző az egész világon. Egy közvélemény kutatásban is őt nevezték meg a legközkedveltebb pilótának. Csak 2000 és 2004 között egymás után öt világbajnoki címet sikerült bezsebelnie. Ám a Ferrari csapatát erősítő pilóta 2013-ban súlyos síbalesetet szenvedett és fél éven keresztül volt kómában. Sajnálatos módon azóta sem tudta visszanyerni régi formáját.

Ám úgy tűnik, hogy a neves pilóta helyét fia, Mick Schumacher veszi át, ugyanis apja nyomdokaiba lépett és ő is az autóversenyzés mellett tette le voksát. A formula1.com tette közzé, hogy a legendás versenyző egykori csapatába kapott helyet a fia, aki tesztpilóta lesz Szahírban.

Mick már most nagy tehetségnek számít, ami nem is csoda, hisz apja vére csörgedezik benne. 2018-ban a Formula-3-ban lett bajnok, majd 2019-ben bekerült a Formula-2-be, ahol a Prema Racing csapatát erősíti. Ezen kívül a Ferrari akadémiájának kiemelkedő tagja is.

Viszont élete most egy nagyon fontos ponthoz érkezett el, ugyanis a Ferrari, valamint az Alfa Romeo egy sajtótájékoztató keretin belül jelentette be, hogy a fiú mindkét csapat autójába beülhet a Bahreini Nagydíj utáni két tesztnapon.

A keddi napon apja egykori csapatának versenyautójába ülhet be, majd szerdán az Alfa Romeóéba.

„Szilárdan hiszünk a versenyzői akadémiánkban, éppen ezért örömmel tölt el minket, hogy Micknek megadhatjuk a lehetőséget, hogy Forma-1-es autó vezetésével szerezzen tapasztalatot” – mondta az olasz csapatfőnök, Mattia Binotto.

Mick úgy nyilatkozott az ügyben, hogy: „Nyilvánvalóan több, mint izgatott vagyok és szeretném megköszönni a Ferrarinak valamint az Alfa Romeónak, hogy megadták nekem ezt a lehetőséget. Alig várom és biztos vagyok benne, hogy remek élményben lesz részem. Ugyanakkor jelenleg tudatosan igyekszem elkülöníteni minden teszttel kapcsolatos gondolatot, ugyanis szintén nagyon várom már az első F2-versenyem és száz százalékig az előttem álló hétvégére szeretnék koncentrálni.”

Ti mit gondoltok, szerintetek is olyan sikereket fog elérni, mint az édesapja?

Most Popular

Recent Comments