HomePeople11 illusztráció, ami bemutatja, miért nem szabad első ránézésre elítélni az embereket.

11 illusztráció, ami bemutatja, miért nem szabad első ránézésre elítélni az embereket.

Sajnálatos módon a legtöbb ember első ránézésre ítélkezik, pedig nem egyszer hallottuk már azt a mondást, hogy „Ne a borítója alapján ítéljük meg a könyvet.” Tény hogy nagyon sok számít egy ember megjelenésén, de fontosak a belső értékei is. Vannak illetők, akik nem igazán adnak a megjelenésükre, mert számukra vannak sokkal fontosabb dolgok is, mint egy új póló vagy cipő. Ők vagy a belső értékeiket részesítik előnyben, vagy azért spórolnak, hogy egy jobb életkörülményt tudjanak maguknak biztosítani. A mai cikkünkben bemutatjuk nektek, hogy miért nem szabad ítélkezni csak a megjelenés alapján.

Attól, mert valaki egy sima pólóba és farmerba jár attól még lehet sikeres ember az életben. Nézzük csak Steve Jobs-ot vagy Mark Zuckerberg-et, akik totál egyszerű ruhában váltották meg az egész világot.

Sokan gondolják azt egy jóképű férfiról, hogy hímsoviniszta. Pedig, ha legalább egyszer leülnének vele beszélni, akkor már lehet egészen más lenne a véleményük. A legérdekesebb, hogy egy kevésbé helyes férfiról már nem hiszik ugyanezt. Ez sajnos megint csak megkülönböztetés kérdése.

Majdnem mindenki úgy gondolja, hogy a kitetovált, kopasz vagy épp felnyírt hajú férfiak egytől-egyig bűnözők. Az meg sem fordul a fejükben, hogy a tetoválások valamilyen emlékhez vagy eseményhez köthetők, például egy gyermek születéséhez, vagy egy közeli hozzátartozó elvesztéséhez. Ők is lehetnek ugyanolyan jó szándékú emberek, mint akiknek nincs a testén tetoválás.

A másik típus, akit szintén elítélnek az az, aki tele van piercinggel és feltűnő színű hajat visel. Róluk egyből az rí le, hogy valamilyen függőségben szenvednek. Ez nem minden esetben igaz. Kitudja, lehet művészlelkek és emiatt szeretnek az átlagtól eltérően öltözködni vagy kinézni.

Csak azért, mert valaki visszahúzódó és a távolból figyeli a dolgokat, attól még nem válik zaklatóvá. Elképzelhető, hogy csak introvertált személyisége van, mert a megjelenése miatt sokat bántották iskolás évei alatt. Ettől ő még nem válik veszélyes alakká, csak óvatossá.

Vesztes lenne az az illető, aki személygépjármű helyett, biciklivel vagy tömegközlekedéssel jár dolgozni? Nem! Elképzelhető, hogy így óvja a környezetet a károsanyag-kibocsátástól. Nem utolsó sorban pedig, ha 5-10 percre van a munkahelye és a lakhelye egymástól, akkor ne éri meg kocsiba pattanni és odamenni, mert ez az autónak sem tesz jót.

Azért, mert valakinek vannak álmai, attól még nem lesz sznob. Hiába tökéletes egy pár kapcsolata, ha soha nem jön össze nekik, amire vágynak. Nem csak a külsőségeket kell nézni, hogy egy helyes pasi és egy gyönyörű nő egymásra talált, hanem azt is, hogy mire vágynak teljes szívükből.

Nem mindenki jeleskedhet mindenben. Vannak, akik a művészetekhez értenek, mások a matematikában erősek. Pont ez tesz minket egyedivé. Attól mert egy dolog nem megy, még lehetsz a másikban sikeres.

Amikor az emberek meglátnak egy sebhelyes embert egyből az ugrik be nekik, hogy biztos azért sérült meg, mert összetűzésbe keveredett a törvénnyel. Az már eszükbe sem jut, hogy annak idején minden férfinek be kellett vonulnia katonának, és valószínű onnan származnak a hegek.

A megviselt és komor arcú emberekről gyakran hiszik azt, hogy szeszes ital függőségben szenvednek. De ez nem minden esetben igaz, ugyanis az is lehet teljesen lehangolt állapotban, aki valamilyen tragikus eseményen esett át. Például egy baleset következtében elvesztette a szeretteit, vagy deréktól lefelé megbénult.

Csak azért, mert szeretsz csinosan öltözködni, még nem leszel könnyűvérű nő. Annak ellenére, hogy megpróbálod kívülről a szebbik feled mutatni, még belül érezheted magad elképesztően üresnek és összetörtnek. Amikor egy viszonylag fiatal hölgy kísér iskolába egy kislányt, attól még nem biztos, hogy az az ő gyermeke. Lehet csak egy nővér, aki elhunyt édesanyjuk után gondoskodik kisebbik testvéréről.

Te is első ránézésre ítélsz meg másokat?

Most Popular

Recent Comments