HomeInteresting14 hasznos trükk, amivel rengeteg időt takaríthatsz meg a konyhában.

14 hasznos trükk, amivel rengeteg időt takaríthatsz meg a konyhában.

Számos trükk és fortély létezik arra, hogy időt spóroljunk és energiát takarítsunk meg. A mostani rohanó világban már nincs időnk bizonyos feladatokkal pepecselni, mindent hamar és gyorsan szeretnénk kivitelezni. A mai cikkünk nagyon hasznos kis tippeket foglal magába, amik valóban megkönnyíthetik az életünket a konyhában. Mivel a legtöbb nő ott éli az életét, ezért muszáj, hogy néhány praktikus trükkel rendelkezzen. Például, idegesít, hogy nem tudod normálisan letakarni, vagy becsomagolni az ételeket a folpackkal, mert mindig összetapad? A megoldás: hűtőben kell tárolni. Eddig fogóként használtad a vágódeszka rését? Nem gond, de van egy hasznosabb funkciója is. Ismerkedj meg ezekkel a zseniális kis praktikákkal és az életed máris könnyebbé válik.

Tojások frissen tartása.

Hosszabb ideig tárolhatod a tojásokat, ha növényi olajjal kened be őket és úgy teszed be a hűtőbe.

Chips kiszárítása.

Ha a chipsed véletlenül a párás levegőn maradt, nem kell egyből kidobni. A tányérra tegyél egy szalvétát, arra a chipset, majd helyezz rá egy másik szalvétát és 30 másodpercre tedd be a mikróba. Ezek után olyan lesz, mint új korában.

Tökéletes tükörtojás.

Ehhez szükséged lesz egy befőttes üveg gyűrűre. Ezt tedd a serpenyőbe, majd üsd bele a tojásokat. Ezzel a módszerrel nem fog elfolyni a tojás, de arra figyelj, ha beleütötted és látod, hogy már nem folyós az állaga akkor le kell venni róla a gyűrűt.

Üvegek megfelelő tárolása.

Használ egy egyszerű binder csipeszt, hogy meg tudd támasztani oldalról az üvegeket.

Ha nem akarod, hogy kicsússzon a paradicsom a szendvicsedből.

A vékony szeletekre vágott sonkát ily módon tedd a szendvicsedbe. A közepébe helyezd a paradicsomokat, majd takard be őket. Így biztos, hogy nem szöknek meg a szendvicsedből.

Halak grillezése.

Csinálj a grillrácsra egy citromágyat, majd tedd rá a halakat. Ezzel a módszerrel nem fog odatapadni a hal a rácshoz, mindemellett kellemes citrom ízesítést is kap.

Folpack könnyebb kezelése.

Amikor folpackot szeretnénk használni a csomagoláshoz, általában megkeserítik az életünket. Annak érdekében, hogy könnyebben tudd használni, tartsd a hűtőben.

Fűszerek praktikus tárolása.

Használj tic tac dobozokat a fűszerek tárolására. Kényelmes, kicsi és ami a legjobb, hogy egy kattintással lehet kinyitni és bezárni, így nem kell attól tartanod, hogy kiborul a fiókban.

Bacon fagyasztása.

Ha maradt néhány bacon szalonnád, de nincs szíved kidobni, akkor sütőpapírba csomagold be és tedd a fagyasztóba.

Zöld fűszerek tárolása.

Mosd meg őket, majd szárítsd ki. Ezután tedd őket egy zacskóba és úgy kösd össze a száját, hogy legyen benne levegő.

Kés élesítése.

Ha nincs késéleződ, használhatsz hagyományos kerámia bögrét. Fordítsd fejjel lefelé, és csúsztasd rajta a kést. viszont, ha a kés nagyon drága volt és jó minőségű anyagból készült, akkor inkább ne kockáztass.

Kerüld el, hogy a vágódeszka elcsússzon.

Ha nem akarod, hogy állandóan csúszkáljon a vágódeszkád, tegyél alá egy nedves papírtörlőt.

Az étel helyes melegítése.

Ahhoz, hogy az étel egyenletesen melegedjen fel, nem kell mást tenni csak egy lyukat fúrni a közepébe.

A vágódeszka titkos tulajdonsága.

Bizonyára te is láttad már azokat a hosszúkás réseket a deszkán. Általában fogóként használjuk őket, de van még egy funkciója. Ha a lyukon keresztül söpörd le a zöldségeket a tálba, akkor egyetlen egy sem fog, a tál mellé menni.

Hasznosnak találtad?

Most Popular

Recent Comments