HomeKapcsolatMiért nehezíti meg a házasságot még az anyósnál is jobban a sógornő?

Miért nehezíti meg a házasságot még az anyósnál is jobban a sógornő?

Még az esküvőt sem kell megvárnod ahhoz, hogy megtudd, rajtad kívül lesz-e még egy nő a kapcsolatodban. Természetesen, most az anyósra gondolunk. A közvélemény szerint azonban, nem ő az, akitől a legjobban kell tartanunk. A cikkünkben szereplő tények megmagyarázzák, hogy miért a testvérek lesznek a valódi riválisaink.

Vigyázz az anyósoddal!

Egy anya és a fia közötti kapcsolat rendkívül erős lehet, így az anyós nem feltétlenül örül annak, ha fia figyelme egy másik nő felé irányul. Tanulmányok szerint viszont, a legnagyobb veszély a testvérek testesítik meg.

Egy online felmérés hatszáz embert vizsgált és arra kérte őket, hogy mondják el, hogy partnerük családjából kit tartanak problematikusabbnak. Harminckét százalékuk nem meglepő módon az anyóst választotta, míg hatvanöt százalékuk párjuk húgát jelölte meg lehetséges veszélyforrásként.

A testvérek meg akarják a családjukat és tekintélyüket

Paula Sáez, chilei pszichológus elmondta, hogy amikor felnövünk, akkor párunk helyettesíti a szüleinket, hisz vele vállalunk felelősséget a jövőnkért, valamint ezt osztjuk majd meg a következő generációval. A testvér viszont, marad ugyanabban a szerepben, amelyet azelőtt is betöltött, hogy mi párt találtunk volna magunknak. A testvérünk mindig igyekszik támogatni és megvédeni minket.

Sáez úgy véli, hogyha a testvér hatással volt életedre, mindig elmondta a véleményét, akkor a házasságkötés után előfordulhat, hogy úgy érzi majd, hogy elvesztette tekintélyét, így az új partnert magára nézve fenyegetőnek gondolja.

A testvérek rivalizálása

A feszültség mögött gyakran nagy szerepet játszik a testvérek rivalizálása. Ha valamelyikük számára nem megfelelőek a feltételek, akkor még akaratlanul is megpróbálhatják megfúrni a másik kapcsolatát. A féltékenység bizony nagy úr.

A testvérek természetes ragaszkodása szintén hatalmas szerepet játszhat a konfliktusban.

Kutatások azt mutatják, sőt, igazából mi magunk is tudjuk, hogy a testvérek között szoros kötődés van. Ez a kapcsolat pedig akkor sem szakad meg, ha valamelyikük kapcsolatba kezd vagy megházasodik. Ha ezt nem értik meg, akkor már nem érzik magukat biztonságban, félnek, hogy elveszítik testvérüket, ezért veszélyként élik meg azt, ha ő megnősül vagy éppen férjhez megy.

Most Popular

Recent Comments