HomeInterestingTanulmányok szerint az apa-lánya kapcsolat óriási hatással van a lánygyermekek fejlődésére -...

Tanulmányok szerint az apa-lánya kapcsolat óriási hatással van a lánygyermekek fejlődésére – Íme a részletek

Egy apa-lánya kapcsolat annyira erős, hogy képes nagy hatással lenni a lány felnőtt életére is. Kutatások szerint, azok a lányok, akik kellő apai szeretetben részesülnek nagyobb eséllyel tesz szert érzelmi biztonságra, aktívabb társadalmi életre és magabiztosságra. Az édesapák nagyon sok szempontból formálják lányaik jövőjét, ezért nagyon óvatosnak kell lenniük és sok erőfeszítést kell tenniük a megfelelő nevelés érdekében. Mostani posztunkban elmondjuk, hogy egy apa-lánya kapcsolat miről is szól és mekkora hatással van a lányokra.

1, Az apa példát mutat, hogyan kell kezelnie a lányának a férfiakat

Az apa és az anya közti kapcsolat példaként szolgál a gyermekek számára. Megmutatja a lánygyermekeknek, milyen viselkedést várhatnak el a férfiaktól. Ha az apa azt akarja, hogy lányát felnőtt korában a férfiak tiszteljék, akkor neki is úgy kell viselkednie a feleségével szemben. Például tisztelnie kell, ki kell mutatnia az érzelmeit, kompromisszumot kell kötni… stb.

2, Egy apának minden szeretetet oda kell adnia a lányának.

Egy édesapának a lánya, a lánynak pedig az apja jelenti a mindenséget. A lányoknak minden apai szeretetre szükségük van, hogy egészséges önértékelésük legyen és rájöjjenek más férfiak szeretetére is méltók. Ha egy édesapa feltétel nélkül szereti a lányát, akkor felnőttként lesz elég ereje, hogy legyőzze az eléje gördülő akadályokat.

3, Fontos elmondani neki, hogy gyönyörű belül és kívül is

A legtöbb lány sokat kételkedik magában, és olykor önbizalomhiánnyal is küzdenek. Társaik, a közösségi média és az elérhetetlen szépség standardok befolyásolhatják őket és összehasonlítják magukat más emberekkel. Ezzel viszont csak tovább fokozzák az önértékelési problémájukat. Az apáknak folyton dicsérniük kell a lányaikat, hogy tudják milyen szépek, és felvilágosítsák őket egy lány nem pusztán csak egy szép arc. Elég hatalmuk van az apáknak ahhoz, hogy megvédjék gyerekük önbizalmát, és megbizonyosodjanak arról, hogy hisznek magukban.

4, Szükségük van arra, hogy apjuk mindig mellettük álljon

Nem számít, hogy gyerek vagy felnőtt, számukra nagyon fontos, hogy apjuk mellettük legyen és érezzék a feltétel nélküli szeretetüket. Szeretnék tudni, hogy ott vannak és fogják a kezüket ha kell, akkor is ha már kirepültek. Tudják, hogy apjuk nem fogja tudni őket mindentől megóvni, de a tudat, hogy mellettük állnak megnyugtatja őket.

5, A lánygyermekek azt akarják, hogy az apjuk meghallgassa őket

A lányok koruktól függetlenül azt szeretnék, ha apjuk meghallgatná őket és megértené azt, amit mondanak. Az apáknak nem szabad figyelmen kívül hagyniuk lányaik problémáit, bármennyire is jelentéktelennek tűnnek számukra. Ha az apa nem figyel a gyermek egyből tudni fogja, és ezután soha többé nem fog megosztani vele semmilyen titkot. Fontos, hogy soha ne utasítsák el az igényeiket, és mindig nyújtsanak nekik érzelmi támogatást.

6, A boldog emlék olyan ajándék, amit soha nem fog elfelejteni

A lánygyermekek az apák figyelmére vágynak nem pedig egy újabb játékra, elektronikai eszközre. Egy apa elviheti lányát fagyizni, kirándulni, vagy csak egyszerűen társasozhatnak a szoba közepén. A jó emlékek gyártásához nincs szükség vastag pénztárcára, csak 100%-os odafigyelésre. Az apáknak meg kell tanítaniuk a lányaiknak, hogy a kis dolgok is ugyanolyan fontosak, mint a nagyok és minden pillanatot értékelni kell.

7, Egy apának meg kell tanítania a lányát, hogyan kell különféle dolgokat csinálni

Az apáknak nagyon sok dologra meg kell tanítaniuk a gyermekeiket, meg kell mutatniuk neki, hogy a világ milyen csodálatos. Az édesapáknak mindig találniuk kell időt arra, hogy válaszoljanak lányuk kérdéseire. Egy apa-lánya nap tökéletes alkalom arra, hogy az apák sok mindent megtanítsanak például hogy kell bepakolni a mosogatógépet.

8, A lányok az édesapákat tökéletes férfiaknak tekintik

Mind lánygyermek úgy gondolja, hogy apja a legtökéletesebb férfi a földön. Felnéznek rá amiatt, amilyen döntéseket hoz, ahogyan más emberekkel bánik, gondolkodik a világ dolgairól és ahogy viselkedik a nőkkel szemben. Egy édesapa mindig példakép a lánya életében, ő határozza meg mit fog majd felnőtt korában egy férfiba keresni. Az apáknak tehát segíteniük kell a lányaiknak a jobb döntések meghozatalában.

9, Az apának készen kell állnia arra, hogy elengedje a lányát

Az édesapák olyanok, akár a szuperhősök, feltett szándékuk, hogy megóvják lányaikat a potenciális veszélyektől. Gyakran azt gondolják, hogy lányuk túl fiatal ahhoz, hogy randizzon. Viszont az édesapáknak nem szabad elfelejteni az óvás-féltés mellett, hogy egy nap bizony el kell engedniük kislányuk kezét, mikor kirepülnek a fészekből.

A folytonos féltéssel viszont csínján kell bánni, mert előfordulhat, hogy pont azokat a hibákat fogja elkövetni, amitől az apja féltette és ettől összetörik a szíve. Viszont mennyivel csodálatosabb érzés, mikor a saját gyermeked önellátó és erős nő lesz.


Most Popular

Recent Comments