HomePeopleMi okozza és hogyan kezeld az aknét, ha ezen 6 testrészed valamelyikén...

Mi okozza és hogyan kezeld az aknét, ha ezen 6 testrészed valamelyikén jelenik meg

A pattanások mindig kellemetlenek, habár jó hír, hogy általában könnyen kideríthető az oka és egyszerűen kezelhető az alábbi módszerekkel, attól függően, hogy mely testrészen jelennek meg.
Az alábbiakban a leggyakrabban érintett testrészeket gyűjtöttük össze.

Háton vagy vállakon

Okozhatja hátizsák vagy szűk, műszálas ruha, de ezeken kívül az is, hogy túl sok zsíros ételt eszel.

A kezeléséhez keverj össze 2:1 arányban vizet almaecettel (lehetőleg szűretlent és bio-t) és mosd le vele. Természetesen az ecetből kell a kevesebb!
Ezenkívül hatásos lehet, ha heti egyszer sós vízben áztatod.

Mellkason

Az itt megjelenő pattanásokat legtöbbször valamilyen allergiás reakció okozza. Próbáld megfigyelni, hogy mi után jön elő.

A kezeléséhez keverj össze szódabikarbónát vízzel és masszírozd be vele az érintett területet.

Nyakon

Okozhatja a szűk gallér vagy valamilyen allergiás reakció, például samponra vagy egyéb hajápoló szerre. Továbbá közrejátszhat a túlzott édességfogyasztás is.

A kezeléséhez töröld át a nyakad egy citromba vagy limeba áztatott vattakoronggal, hagyd állni 10 percig, majd meleg vízzel öblítsd le.

Karokon

Az itt megjelenő pattanások legtöbbször az emésztőrendszerrel vannak összefüggésben, de ezen felül lehet allergiás reakció a különböző tisztítószerekre vagy akár gyógyszerekre is. Ritkább esetben, főleg nyilvános fürdőzés vagy szaunázás után előfordulhat az is, hogy gomba okozza.

Ha nem gombáról van szó, hatásos lehet a nyers burgonyával történő kezelés: vágd félbe és dörzsöld be az érintett területet. Hagyd állni fél óráig, majd mosd le.

Lábakon

Okozhatja a higiénia hiánya vagy a szűk, szintetikus anyagból készült ruhák. De ezeken kívül előfordulhat, hogy a tompa borotva miatt jönnek elő itt a pattanások.

A kezeléséhez csepegtess 5-6 csepp teafaolajat a tusfürdődhöz és a szokásos módon mosakodj meg vele.

Most Popular

Recent Comments