HomeDivat7 találmány, ami örökre megváltoztatta az öltözködést és a divatot

7 találmány, ami örökre megváltoztatta az öltözködést és a divatot

A divat teljesen kiszámíthatatlan és következetlen, mégis vannak olyan ruhák, amik sosem mennek ki a divatból. Az alábbiakban ezekre mutatunk példát.

1. Farmerek

Az első igazi farmereket 1873-ban alkotta meg Levi Strauss. Eleinte csak munkásoknak szánták, amin sok zseb volt a különböző szerszámoknak.
Azóta a farmerek elég hosszú utat jártak be és még ma is az egyik legnépszerűbb anyag.

Levi's® (@levis) által megosztott bejegyzés,

2. Magassarkúak

Vicces, hogy eleinte a magassarkúakat férfiak hordták, egészen a 17. századig. Akkoriban leginkább fa klumpák voltak a népszerűek, illetve a magassarkú csizmák a lovaglás miatt.
A tűsarkú cipők csak a 20. században jelentek meg, természetesen ekkor már kifejezetten nőknek szánták.

Christian Louboutin (@louboutinworld) által megosztott bejegyzés,

3. Bikini

1946-ban, Párizsban egy model először ment végig a kifutón kétrészes fürdőruhában, nagy felháborodást kiváltva ezzel. A tervező egyébként Louis Réard volt. Csak néhány év múlva vált teljesen elfogadottá ez a fürdőruha, amikor is Brigitte Bardot and Marilyn Monroe is hordani kezdte őket.

RTL Nieuws (@rtlnieuws) által megosztott bejegyzés,

4. Nejlonharisnya

A 20. század előtt nem volt sok választásuk a nőknek: volt a gyapjúharisnya, ami viszketést okozott, és volt a selyem, ami viszont nem volt hosszú életű. Csak 1935-ben találták fel a nejlonharisnyát.

Calzedonia Official (@calzedonia) által megosztott bejegyzés,

5. Bőrkabát

A bőrkabátok először az első világháború idején jelentek meg, kifejezetten pilótáknak szánták. Csak 1928-tól kezdtek elterjedni, hála a Schott nevű cégnek, aki cipzárat tett a kabátokra. Leginkább akkor lettek nagyon népszerűek, amikor Elvis Presley és Marlon Brando is hordani kezdte őket.

Look out, California.

Schott NYC (@schottnyc) által megosztott bejegyzés,

6. Miniszoknya

Mary Quant designer és model volt, akinek egy kicsi, de nagyon divatos boltja volt Londonban. Ő alkotta meg az első miniszoknyákat is, amik eleinte szintén nagy felháborodást keltettek. A 60-as évekre váltak teljesen elfogadottá.

7. Melltartók

A melltartók sok fejlesztésen és változáson mentek keresztül az évek, évszázadok során. Eleinte csak amolyan bandázsokat hordtak a nők, amiket fűzők követtek és csak a 20. század elejére váltak olyanná, amiket ma ismerünk. Az évszázad során természetesen ez is sok fejlesztésen ment keresztül, többféle stílusban, méretben és formában jelentek – és jelennek ma is – meg.

Intimissimi (@intimissimiofficial) által megosztott bejegyzés,

Most Popular

Recent Comments