HomePeopleHúsvét napján tragikus balesetben hunyt el a 70 éves nő

Húsvét napján tragikus balesetben hunyt el a 70 éves nő

Tragikus baleset történt a lengyelországi Rożnówban. Személygépkocsi ütközött vonattal, a járművet vezető idős nő életét vesztette.

Április 4-én, húsvét vasárnap egy Citroen típusú gépkocsi vezetője ráhajtott a vasúti átjáróra, ahol összeütközött az ott elhaladó Interegio Poznań – Piła vonattal. Az ütközés ereje olyan nagy volt, hogy az autó szinte teljesen megsemmisült. A szerelvény több száz méteren át tolta maga előtt a járművet. A vonatban utazók közül senki nem sérült meg, ám az idős hölgy, aki az autót vezette nem élte túl a balesetet.

Az obornoki rendőrség és a tűzoltóság hamar a helyszínre érkezett, ám már nem tehettek semmit annak érdekében, hogy megmentsék a sofőrt. A vasúti forgalmat ideiglenesen felfüggesztették. Az előzetes információk szerint a jármű vezetője egy hetven éves, oborniki lakos volt.

Évente mintegy kétszáz baleset és ütközés történik a vasúti átjárókban Lengyelországban, ezek pedig több tucat ember halálát okozzák. Az autónak sajnos semmi esélye nem volt a vonattal szemben, a tragédiát a sofőr gondatlansága és figyelmetlensége okozta. Amennyiben a hölgy túlélte volna a balesetet, biztosan megbírságolják – mondta a rendőrség szóvivője.

„A jármű vezetője, a vasúti átjáróhoz közeledve és a vasúti átjárót keresztezve, különös óvatossággal köteles eljárni. A vágányokra történő belépés előtt köteles ellenőrizni, hogy a vasúti jármű nem közeledik-e, és meg kell tennie a megfelelő óvintézkedéseket, különösen, ha köd vagy más okok miatt csökken a látótávolság” – szól a törvény.

A közlekedési táblák és a jelzőlámpa funkciója is egyértelmű és a gépjárművezetőknek figyelembe is kell venni ezeket. A tragédia elkerülhető lett volna, ha a hölgy betartja a közlekedési szabályokat és kellő óvatossággal közeledik a vasúti átjáróhoz.

Most Popular

Recent Comments