HomeInterestingMég mindig szedi áldozatait az AstraZeneca - egy orvostanhallgató az oltás után...

Még mindig szedi áldozatait az AstraZeneca – egy orvostanhallgató az oltás után hunyt el

Az AstraZeneca vakcinát, több országban is felfüggesztették, mivel egyre többen lettek rosszul vagy hunytak el miután megkapták az oltást. Olaszországban egy 43 éves katona vesztette életét, ám nemcsak ott, hanem világszerte számoltak be hasonló esetről. Pontosan emiatt kezelik sokan fenntartással ezt a vakcinát, és ameddig az Európai Gyógyszerügynökség ki nem vizsgálja nem használják tovább.

Most újabb áldozata lett a vakcinának, méghozzá egy 24 éves fiatal orvostanhallgató képében. Az eset Franciaországban történt. Az orvostanhallgató az AstraZeneca oltás beadása után távozott az élők közül.

A Nemzeti Gyógyszer- és Egészségügyi Termékek Biztonsági Ügynöksége (röviden ANSM) azt mondta, egyelőre nincs arra utaló jel, hogy a 24 éves fiatal halála közvetlen összefüggésben állna az AstraZeneca vakcinával. Ezzel azonban az elhunyt családja nem ért egyet.

Emer Cooke Az Európai Gyógyszerügynökség igazgatója bejelentette, hogy véleményük szerint az AstraZeneca hatékony és biztonságos. A kutatások is megerősítik, hogy véd a Covid-19 ellen. A Gyógyszerügynökségnek nincs bizonyítéka arra sem, hogy a gyógyszer növelné a vérrög kialakulásának kockázatát.

A legújabb kutatások és az oltások hiányosságai miatt úgy döntöttek, hogy meghatározott korcsoportok számára alkalmazzák őket. A legfrissebb francia jelentések azonban nem túl kecsegtetőek. Anthony R. hatodik évét töltötte orvostanhallgatóként, s a nantesi egyetemi kórházban folytatta gyakorlatát. Március 17-án, vagyis 10 nappal az oltása beadása után hirtelen elhunyt.

Családja úgy nyilatkozott, amikor feltűnt nekik, hogy fiúk nem jelentkezik úgy döntöttek megnézik minden rendben van-e vele. A tűzoltók segítségével tudtak csak bejutni a fiatal otthonába. Ekkor találtak rá… holtan.

Anthony bátyja azt mondta, hogy előző nap este 8 órakor beszélt vele utoljára telefonon. Gyomorfájásra panaszkodott ezért elment orvoshoz. A fiatal elhalálozásának feltételezhető oka trombózis volt. Ez ritkán fordul elő a fiataloknál.

A testvére azt is hozzátette, hogy mindig figyelt arra mit evett, hiszen rendszeresen sportolt is. Nem volt semmilyen krónikus betegsége. Tökéletesen egészséges volt. Orvosi vizsgálatok során kiderült, hogy Anthony gyomrában 1,7 liter vér volt.

„Egyetlen dolog vigasztal, hogy álmában, fájdalom nélkül ment el.”

Az ügyészség jelenleg is vizsgálja a 24 éves fiatal ügyét, és boncolást rendeltek el. Március 22-én közölték az eredményeket a hatóságokkal.

„A halál okainak és körülményeinek megállapításához további elemzésekre van szükség. A jelenlegi helyzetben meg kell várni a szakértői vélemények következtetéseit, hogy egyértelműen megjelölhessük a halál okát.” – jelentette ki az ügyészség.

Most Popular

Recent Comments