HomeInterestingLetartóztattak egy tucat modellt Dubajban, mert pucéran pózoltak egy erkélyen

Letartóztattak egy tucat modellt Dubajban, mert pucéran pózoltak egy erkélyen

A dubaji rendőrség letartóztatott egy csapat nők, akik meztelenül pózoltak és fényképezkedtek fényes nappal egy erkélyen.

A szomszéd épületből készült felvételen jól látható, hogy a város egyik módosabb lakónegyed felhőkarcolóján valamiféle filmforgatás történik, melyben több mint egy tucat nő illeg-billeg anyaszült meztelenül. A médiában szombat este futótűzként terjedt el a felvétel.

A The National nevű újság arról számolt be, hogy valamilyen reklámforgatás lehetett, de nem részletezték.

A rendőrség természetesen hamar megjelent és őrizetbe vette a hölgyeket, ugyanis ez csúnyán megsérti az ottani törvényeket. Erkölcstelen viselkedés a vád, mely az Egyesült Arab Emírségekben erősen büntetendő.

„Az ilyen elfogadhatatlan magatartás nem tükrözi az Emirátusok társadalom értékeit és etikáját” – állt a rendőrség közleményében.

Az őrizetbe vettek hat hónap börtönnel és körülbelül 420 ezer forintnak megfelelő dirham büntetésre számíthatnak. Mindez az Egyesült Arab Emírségek köztisztességi törvényeinek megsértése miatt, mely magában foglalja a meztelenséget és egyéb illetlen magatartást is. Az ilyen jellegű tartalmak megosztása az interneten is büntethetők pénzbírsággal és börtönnel is, ugyanis az iszlám vallásban ezek mind tiltott dolgok.

Az Egyesült Arab Emírségek – bár sok tekintetben liberális a közel-keleti szomszédaival szemben – szigorú törvényekkel rendelkezik, amelyek a kifejezésmódra és a közösségi médiára vonatkoznak. Nem lehet az interneten sem sértegetni akárkit, de még az obszcén nyelvhasználat is szigorúan tilos. Továbbá tiltanak minden rágalmazó dolgot az Egyesült Arab Emírségek ellen.

Az online megjegyzések és videók miatt is börtönbe zárathatnak embereket. Csak, hogy pár példával éljünk: Egy 55 éves nőt börtönbe zártak azért, mert a dubajban lakó ex-férjét „idiótának”, az új feleségét pedig „lónak” nevezte. Jordan Branford amierikai fitneszgurut közel 25 millió forintnyi összegre büntettek, mert az instagramon a „r*banc” szót használta, amivel az iszlám származású ex feleségére utalt.

Az ország állami tulajdonban lévő telekommunikációs társaságok blokkolják a nagyobb pornográf weboldalakhoz való hozzáférést.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Most Popular

Recent Comments