HomePeopleEz a 4 alapvető oka annak, hogy az emberek többsége a márkák...

Ez a 4 alapvető oka annak, hogy az emberek többsége a márkák rabja lett.

A legtöbb ember nagyon szeret vásárolni. Ha pénztárcája megengedi, hogy havi szinten vegyen magának valamit, már boldogabbnak érzi magát és az életét. Sokan azonban egyetlen márka megszállottjai és mindegy, hogy a piacon más minőségi márka is van, ők akkor is ahhoz az egyhez ragaszkodnak. A marketingesek fő feladata, hogy elemezzék a vásárlókat és felmérjék, mire van szükségük. A mai cikkünket azért hoztunk létre, hogy elmagyarázzuk mi az oka annak, hogy az emberek java része bizonyos márkák megszállottjai.

Kedvenc márkák.

A nagyvállalatok több millió dollárt költenek ügyfeleik tanulmányozására. Vizsgálatokat, kísérleteket végeznek és lépésről lépésre tanulmányoznak bennünket. Mindezt azért csinálják, hogy olyan termékeket dobjanak piacra, ami nélkül nem tudnánk élni.

A marketing világában létezik egy úgynevezett „kedvenc márka”, ehhez pedig a legtöbb ügyfél hűséges. Ez amiatt van, mert az ügyfelek meg vannak győződve arról, hogy csak ezek a termékek teszik őket vonzóvá, egészségessé és sikeressé.

Hogyan ejtenek rabul a kedvenc márkák?

A világszerte szerelmes márkáknak több trükkje van, amelyek elkapják és soha nem engedik el.

Nagyon egyszerűen. A márka egy történetet mond el magáról, amiben felismered saját magadat is. Lehetővé teszi, hogy egy olyan személy legyél, aki mindig is szerettél volna: fiatal, sikeres, fitt, okos, vicces… stb.

A márka olyan erős érzelmeket vált ki, mint a türelem vagy a boldogság, mert például a megvásárolt telefon gyorsabb lesz, mint az ismeretségi körödből bárkié.

Az ügyfél személyes kapcsolatot létesít egy márkával, emiatt pedig úgy érzi, hogy ez a dolog kifejezetten nekik készült. Képesek 30 dollár helyett 200 dollárért venni egy farmert csak azért, mert különleges címke van rajta. Órákig képes vagy sorban állni egy kávézóban csak azért, mert egy olyan poharat kapsz, melyen a neved szerepel.

A 90-es években és a 2000-es években az emberek márka mániások voltak. Teljesen normális volt, hogy különböző márkájú ruhadarabok voltak egy adott illetőn. Ám a mai világban a vásárlók inkább lemondanak a híres márkák ruhadarabjainak hordásáról.

1, Az emberek nem akarnak hirdetési felületekké válni.

A cég logójával ellátott póló vásárlásakor te azért fizetsz, hogy viseld a ruháikat és reklámozd őket, ha kimész bennük az utcára. Ha megnézed a divat bloggerek fotóit a Instagram-on, láthatod, hogy különböző márkájú kézitáskák, kozmetikumok, telefonok vannak náluk, amivel a céget reklámozzák.

A nagy márkák azonban már olyan ruhadarabokat gyártanak, amiken nem látható a logó. Felmérték, hogy az ügyfelek ezt már egyáltalán nem tartják divatosnak.

2, A vásárlók nem akarnak többet fizetni.

Az olyan márkák, mint Guess vagy a Crocs folyamatosan zárják be az üzleteiket, mert az emberek nem akarnak méregdrága holmikat venni, ha ugyanazt a minőséget megkapják az Amazonon is. Ki akarna, 50 dollárt fizetni mondjuk egy pólóért, ha az online felületen megkapja 12-ért.

Statisztikai adatok alapján az emberek egyre ritkábban vásárolnak különleges alkalmakra szánt ruhákat, mert inkább egy pólót és egy farmert húznak fel. Steve Jobs és Mark Zuckerberg is megmutatta az egész világnak, hogy nem kell öltönyt viselni ahhoz, hogy milliárdos legyél. Az emberiségnek ez pedig megtetszett.

Amerikában egyre kevesebben vesznek márkás holmikat, mert számukra a minőség a fontos, nem pedig a márka logója. Inkább olcsóbb és jó minőségű ruhákat vásárolnak, mint márkás és jó minőségűt.

3, Az emberek rájöttek, hogy az utazások és élmények sokkal fontosabbak, mint a márkás tárgyak és ruhák.

Ahelyett, hogy az embereket haszontalan szeméttel telítik meg otthonaikat, inkább utazgatnak, a barátaikkal találkoznak és kulturális helyeket látogatnak meg. Az anyagi dolgok sokkal kevesebb örömöt hoznak el az életükbe, mint a szeretteikkel töltött kirándulós hétvége.

4, A vásárlók szép lassan rájöttek, hogy a márkák nem csupán egyetlen dolgot

Észrevetted már, hogy a neves márkák soha nem adnak el egyetlen dolgot? Egy szuper okos telefon megvásárlása csak a kezdet, mivel később vezeték nélküli fejhallgatót, tartalék töltőt és egyéb más tartozékot ajánlanak neked, amellyel megkönnyítenék az életed.

A híres márkák tudják, hogy a hűséges vásárlók meg fogják vásárolni a tartozékokat, mert bíznak a márka minőségében.

Honnan tudod, hogy valaki hűséges vásárló? Több dolgot is megvásárol a kedvenc márkájától. Ha valamire szüksége van, nem néz meg több boltot, mert egyből odamegy és képes drága pénzért megvásárolni az adott terméket.

Neked van kedvenc márkád?

Most Popular

Recent Comments