HomePeople6 Trónok Harca elmélet, amit a rajongók szinte biztosan tudni vélnek.

6 Trónok Harca elmélet, amit a rajongók szinte biztosan tudni vélnek.

A Trónok harca rajongói már a körmeiket rágják, mert aggódnak az utolsó évad végkimenetele miatt. A nyolcadik évad 2019. április 14-én debütál, amit már az egész világ tűkön ülve vár. A legnépszerűbb sorozat véget ér és sokkal több csavart rejt majd, mint azt bárki is gondolná. Az alkotóknak nehéz feladata volt, hiszen valami egészen nagy dolgot akartak létrehozni, ami tuti, hogy lesokkolja az összes rajongót. Mivel közeledik az utolsó évad első része, ezért úgy döntöttünk, hogy elhozunk nektek néhány elméletet, melyekkel a rajongók rukkoltak elő. Elképzelhető, hogy a hat közül valamelyik valóban meg fog történni a befejező évadban.

Az elhunyt Starkok a mások seregében térnek vissza.

Deresben van egy föld alatti kripta, ahova a Stark ház tagjai vannak eltemetve, s mivel a mások képesek feltámasztani a halottakat, ezért nagy esély van arra, hogy újfent fogunk velük találkozni. A rajongók úgy gondolják a 8. éved előzetese alapján Arya az egyik feltámadt családtagja elől menekül, aki már a mások hadseregében harcol.

Gendry, Cersei és Robert Baratheon gyermeke.

A sorozat készítői még mindig magyarázattal tartoznak Gendry születésével kapcsolatban. A rajongók biztosak benne, hogy a fiú több, mint holmi kovácsmester és fattyú. A sorozat első évadából kiderült, hogy Cerseinek és Robertnek született egy fekete hajú kisfia, aki végül elhunyt. Ám a rajongók cáfolják, hogy ez így történt volna. Később kiderült, hogy Gendry édesanyjának haja szőke volt, és ki hitte volna Cersei is szőke hajú.

Ráadásul a rajongók figyelmét az is felkeltette, hogy Cersei soha nem látogatta meg elhunyt gyermekét a kriptában, annak ellenére, hogy tudjuk, mennyire odaadó édesanya. Ez amiatt lehet, mert tisztában volt vele, hogy fia nem hunyt el, hanem Fleabottomban él, egy kovács tanítványaként. S végül, a rajongók úgy gondolják, hogy Cersei igenis kereste Gendryt, amikor Joffrey kiadta a parancsot, hogy az összes fattyút végezzék ki.

Ha ez az elmélet igaz, Gendry a vastrón igazi örököse.

Meera Reed Jon ikertestvére.

Igen felkapott elmélet, hogy Meera Reed nemcsak Jon húga, hanem konkrétan az ikertestvére is. A sorozatban láthattuk Bran látomásain keresztül, hogyan is jött világra Jon. A legérdekesebb, hogy nemcsak Ned Stark volt az egyedüli, aki akkor jelen volt.

Az elmélet szerint, Howland Redd volt a másik, aki a szülésnél jelen volt, így ő kapta az egyik csecsemőt, míg Ned Stark a másikat. Ám van még egy dolog, ami fölött a rajongók nem tudnak szemet hunyni, hogy Jon és Meera nagyon hasonlítanak egymásra.

Syrio Forel az Jaqen H’ghar.

A rajongók szerint túl sok az egybeesés. Mindkét karakter Braavosból származik és a Halál Istent szolgálják, sőt mindketten tapasztalt kardforgatók. Ezen kívül közös vonás még, hogy Arya tanárai voltak és egyes szám harmadik személyben utaltak mindenre és mindenkire. Valójában soha nem láttuk, hogy az őrség végzett volna Syrio-val és tudjuk, ha valakit nem látunk elhunyni, akkor jogos a feltételezés, hogy bizony még él.

Havas Jon lesz a mások királya.

Sokan szeretnék látni Jont a vastrónon, ám néhány rajongó szentül hiszi, hogy ez nem fog megtörténni. Ám mivel ő az egyik legfontosabb karakter a sorozatban, ezért valami igazán fontos dolgot kell tennie.

Az egész sorozat alatt megszállottul keresi a másokat, ebből pedig arra lehet következtetni, hogy ő lesz, aki mindenkit megment majd tőlük… Nyilvánvaló, hogy feláldozza magát, és a mások királyává válik. Maga mögött hagyja Westerost és örökre ő marad a fehér gyalogosok vezetője, aki távol tartja őket az élőktől.

Tyrion Lannister-é lesz a vastrón.

Néhány rajongó szerint Tyrion nem Tywin fia, hanem Joanna Lannisteré és az Őrült királyé. Tudjuk, hogy az őrült király érdeklődött Joanna iránt, és ha Tyrion valóban az ő fia, akkor az megmagyarázza Tywin miért gyűlöli ennyire. Ezenkívül pedig ezzel is magyarázható a sárkányokkal szembeni megszállottsága.

Így ő a másik örökös, akit megillet a vastrón. Sok rajongó egyetért azzal, hogy sem Jon, sem Dany nem kerül a trónra, mert túl nyilvánvaló lenne. Tehát az alkotóknak olyan embert kell odaültetniük, akit a nézők is szeretnek, Tyrion pedig tökéletes erre a célra.

De ki lesz a királynője? A rajongók úgy gondolják, hogy Sansa lesz, hiszen még mindig ő a törvényes hitvese. Nagyon költői lenne az eset, hiszen mindig is királynő akart lenni, igaz nem egy törpe, hanem egy délceg herceg mellett. Ha az elmélet beigazodik, akkor az tökéletesen megmutatja, hogy Sansa mennyit változott és tanult az évadok alatt…

Szerinted melyik elmélet valósul meg?

Most Popular

Recent Comments