HomePeopleDominika a nőgyógyászaton volt gyakornok. Leírta, milyen undorító dolgokat látott. Sosem felejti...

Dominika a nőgyógyászaton volt gyakornok. Leírta, milyen undorító dolgokat látott. Sosem felejti el a legdurvább esetet.

Dominika Lengyelországban járt egyetemre. A Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon volt gyakornok, tapasztalatairól levelet írt egy ottani szerkesztőségnek, reméli minél több emberhez eljut az üzenete. „Hihetetlen, milyen ápolatlanok ezek a lengyel nők… egy életre beleégett a retinámba.”

A lány elmondta, a gyakorlat után eldöntötte, hogy nem szeretne ilyen helyen dolgozni. Más szakirányt fog választani. Egyszerűen nem tudja megérteni, hogy lehetnek ezek a lengyel nők ennyire igénytelenek.

„Amikor elkezdtem az egyetemet, még nem tudtam pontosan hogy mivel szeretnék foglalkozni. Annyit tudtam, hogy segíteni szeretnék, lehet ez gyermekorvos, urológus vagy kardiológus. Azok után, amit a nőgyógyászati osztályon tapasztaltam, tudom, ott biztosan nem szeretnék dolgozni.”

Dominika reméli, hogy levele célba ér, és pár nő kicsit igényesebb lesz magára odalenn. Szeretné, hogy üzenete minél több emberhez eljusson, mert szerinte ez egy komoly probléma.

„A gondolatokkal amiket leírok, senkit sem szeretnék megbántani. Szimplán megdöbbentett, hogy nőtársaim hogyan vélekednek erről. Első pillantásra fullos 21. századi külső, menő haj, műkörmök és divatos ruhák. Aztán amikor a lába közé néztem, a 19. század jutott eszembe.”

„A legtöbb beteg nem hirtelen érkezik, lenne ideje felkészülni. Sokan tesznek azért ellene, levágják a szőrt vagy epilálnak, de van akiknél egy rendes bokron kell átvergődni először. Komolyan, ezek az emberek úgy viselkednek, mintha még nem találták volna fel a borotvát. A szagokat inkább nem is részletezném, nem értem miért nem fürdenek többet.

A felejthetetlen szituáció

A végére hagytam a csattanót, a legkellemetlenebb látogatót.

„Egy hölgy elfelejtette, hogy két napja felhelyezett egy tampont. Végignéztem, ahogy az orvos eltávolítja.”

A gyakornok hangsúlyozta, hogy nem csak az 50 felettiek körében fordulnak elő ezek a dolgok, néha a fiatalok is roppant igénytelenek.

Most Popular

Recent Comments