HomePeopleAz IKEA csak a beoltott vásárlókat engedi be az áruházba - Íme...

Az IKEA csak a beoltott vásárlókat engedi be az áruházba – Íme a részletek

Szinte nincs olyan ember, aki ne szeretne az IKEA-ba járni. Magyarországon már szó szerint hagyománnyá vált a családok körében a hétvégi bútorboltba járás, még a koronavírus járvány ideje alatt is. Szó szerint úgy hömpölyögnek az emberek a sorok között, mintha nem is lenne világjárvány.

Sokan persze tartanak attól, hogy így is elkapják a vírust, de már egyszerűen nem bírják elviselni azt a bezártságot, amit ez a helyzet rájuk kényszerített. Az IKEA azonban egyedi dologra szánta el magát. A vásárolni vágyóknak be kell adatniuk maguknak a vakcinát ahhoz, hogy bemehessenek az áruházba.

A COVID-19 elleni oltások piacra dobása óta az országok kormányai azon dolgoznak, hogy az emberek elfogadják a vakcinákat és hajlandóságot mutassanak annak beadatására. Sajnos azonban még mindig jó sokan vannak, akik hallani sem akarnak a védőoltásról. Ez viszont az élet több területén diszkriminációt eredményezhet.

A védőoltások kötelező beadását Izraelben már bevezették és most úgy döntött az IKEA vezetősége, hogy azokat is beoltattja, akik a bútoráruházban szeretnének vásárolni. Csak pár napig tart az akció Tel-Avivban, Eshtaolban, Beer Shevaban, Rishon Le-Zionban és Haifaban található IKEA-ban, így azok léphetik át a küszöbét, akik megkapták az oltást. A jelek szerint az emberek többsége az oltás mellett döntött.

A nemrég közzétett adatok szerint a lakosság csaknem fele ment el vakcinát beadatni. A világ többi részén viszont nem produkálnak ilyen sikereket. Ez azonban azt jelenti, hogy ameddig el nem tűnik a vírus a világról állandó bizonytalanságban fogunk élni.

Sokan olyan összeesküvés elméleteket gyártottak, hogy akik nem oltatják be magukat nem utazhatnak országok között, nem vállalhatnak bizonyos munkákat és a többi.

Most Popular

Recent Comments