HomePeople9 jele annak, hogy a nő boldogtalan - Te vajon magadra ismersz?

9 jele annak, hogy a nő boldogtalan – Te vajon magadra ismersz?

Mindenki tudja, hogy a gyengébbik nem képviselői kissé érzelmesebbek, mint a férfiak. Természetesen vannak kivételek, de az esetek többségében így van. Ebből pedig az következik, hogy a nők bizony képesek túlreagálni bizonyos dolgokat. Minden nő életében vannak olyan időszakok, amikor lehangolt, szomorú, de ez viszonylag rövid időn belül véget is ér.

De, mi van akkor, ha ez az időszak túl hosszú? Az a nő, aki folyamatosan szomorú, akit mindig a sírás kerülget, mélyen depressziós. Általában ez nem a személyiségből fakad, ennek oka van. Egy depressziós nő pedig, a környezetnek is feltűnik. Egy ideig lehet titkolni azt, hogy boldogtalanok vagyunk, hogy szinte már élni sincs kedvünk, de ez nem működik sokáig. Mivel semmi nem történik ok nélkül, így a boldogtalanságunk sem oktalan. A szomorúság és a komorság eltüntethető az életünkből, de előbb pontosan kell tudnunk, mi okozza azt. Lássuk!

Találsz okot arra, hogy szomorú légy.

Képtelen vagy lezárni a múltat. Mivel nem tudod magad mögött hagyni, egyfajta teherként cipeled tovább.

Elégedetlen vagy mindennel és persze mindenkivel. És, ez alól te sem vagy kivétel. Önmagaddal sem vagy kibékülve, egyfajta mártírként éled életed. Úgy teszel, mintha te lennél az áldozat.

Nem küzdesz a céljaidért, sokkal egyszerűbbnek találod a feladást. Feladod, mert nem akarod igazán. Feladod, mert túl kemény az oda vezető út.

Egyszerűen úgy érzed, nem érdemled azt, hogy boldog legyél.

Úgy véled, negatív gondolataid nem mások, mint a realizmus megnyilvánulásai.

Nem örülsz és nem is mersz örülni semminek, mert félsz a csalódástól.

Előfordulhat, hogy az alapvető szükségleteidet is elhanyagolod. Nem eszel rendesen, nem alszol eleget vagy éppen túl sokat alszol, illetve a személyes higiéniáról is képes vagy megfeledkezni.

Ezek sajnos mind-mind a depresszió jelei, azok a jelek, amelyek arról árulkodnak, hogy a nő boldogtalan.

A boldogtalanság csak egy átmeneti állapot, bárkivel bármikor előfordulhat, hogy egy kicsit maga alá kerül, egy kicsit elveszti önmagát. Ez az érzés azonban, elmúlik. Kivéve, ha szokássá válik. A boldogtalan ember nem szimulál, nem akar manipulálni másokat. Ez a viselkedés kényelmes számára. A boldogtalanság kényelmes, szerinte. Könnyen meglehet, hogy az ilyen ember szigorú nevelést kapott és szülei elvárásai meglehetősen magasak voltak. Ezáltal az önértékelése alacsony, ezt pedig negatív tapasztalatai és bűntudata is felerősíti benne.

Ugyanakkor mentális zavarra is utalhat, ha a boldogtalanság már megszokás, folyamatosan része életünknek és ezen nem is akarunk változtatni.

Rendkívül furcsán hangzik, sőt, többünk számára abszolút érthetetlen, de élnek olyan emberek is a bolygón, akik számára nemcsak kényelmesek a negatív érzések, hanem jobban szeretik is őket. Ezek az emberek képesek rögeszmésen viselkedni. A rögeszmés viselkedés a félelmekben és például az étkezési zavarokban is megnyilvánulhat.

Mindannyiunknak van egyfajta elképzelése a boldogságról. Egyediek vagyunk, így az, hogy miben rejlik a boldogságunk, szintén egyedi. Ez pedig azt jelenti, hogy az életmódunk egy tudatos választás eredménye, nem a kényszeré. A boldogtalan ember meggyőzi magát arról, hogy számára már nincs kiút, így a boldogtalanság gondolatához is hozzászokik.

Vajon, hogyan szabadulhatsz meg ettől az érzéstől, magától a boldogtalanságtól?

Beszélgess többet másokkal és próbálj meg bízni az emberekben.

Ne akarj megfelelni másoknak, ha valaki nem kedvel, akkor nem kedvel és kész.

Ne másokhoz hasonlítsd magad! Az életed a tiéd, nem másé és végképp nem egy verseny.

Ne a rossz dolgokra összpontosíts és ne várd, hogy problémáid majd maguktól megoldódnak! Merj hibázni és merj cselekedni!!

A specifikus célokat felejtsd el, először csak általános céljaid legyenek, hiszen azok megvalósítása közben nem érhet csalódás. Utána jöhet a többi!

Tudnod kell örülni, még a legapróbb dolgoknak is. Minden elért mérföldkőért jutalmat érdemelsz, méghozzá magadtól.

A boldogtalanság egy rossz szokás. Pontosan úgy, mint a körömrágás, a hajtekergetés, az ujjtördelés és így tovább. Általános dolognak tűnik, de közönséges és biztosan nem lesz jó vége. Az életed felett te magad rendelkezel! Neked kell eldönteni, hogy mit választasz. Jogod van a boldogsághoz, ahogy mindenki másnak is. Ne válassz egy szürke, boldogtalan életet, hiszen ehelyett részed lehet egy csodálatos és igazán boldog életben.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments