HomeBeautiful8 ok, amiért ma fiatalabbnak tűnünk, mint szüleink

8 ok, amiért ma fiatalabbnak tűnünk, mint szüleink

Ha utánanézünk a szüleink képeinek, láthatjuk, hogy manapság sokkal fiatalabbnak nézünk ki, mint szüleink ennyi idősen. De ha belegondolunk, nagyon alapvető dolgok miatt van ez, de nézzük csak mik ezek az okok.

1.

A biológiai öregedés lelassul

150-200 évvel ezelőtt egy 50 éves embert már öregnek tartottak. Az évek múlásával nemcsak az életszínvonal javult, de ez hatással volt az öregedésre is. Minden embernek másképp működik a biológiai órája, ami szinte sosem egyezik meg az életkorral. A kutatók pedig arra jutottak, hogy a biológiai öregedés lelassult és a következő generáció már tovább fog fiatalosan kinézni.

2.

Az emberek nem dohányoznak annyit

2010-ben minden negyedik, 24. év alatti fiatal dohányzott. 2017-re ez a szám meglepően kevés volt: a 24. év alattiak 70%-a nem is próbálta még a cigarettát. Ennek oka, hogy rengeteg ország betiltotta a köztereken lévő dohányzást, valamint a folyamatosan emelkedő ára se éppen kecsegtető. A másik pozitívum, hogy egyre több fiatal kezd el tudatosan egészségesen élni és ebbe nem fér bele a dohányzás.

3.

A nők egyre később válnak anyává

A egy tanulmány kimutatta, hogy a szülés után a nők gyorsabban öregszenek a rengeteg stressz és kialvatlanság miatt.  Kiderült az is, hogy születés után a nő testében sejtszintű változások történnek. Manapság a nők előbb felépítik a karrierjüket, és ha mindent megteremtettek, csak azután vállalnak gyereket.

4.

Javult a fogászati ellátás is

A fogak épsége nemcsak az egészség szempontjából fontos. Mert hiába van egy gyönyörű arc, ha a fogak nem éppen szépek hozzá. Ma már szerencsére az emberek többsége nem akkor megy fogorvoshoz, ha nagy a baj, hanem a rendszeres szűrővizsgálatokat is beiktatják.

5.

Megjelentek SPF kozmetikumok

A szépségipar folyamatosan törekszik az újabb termékek létrehozására. Nagyon fontos szempont az is, hogy hatásosak legyenek. Az egyre erősödő napsugarak miatt ma már szinte alig lehet olyan kozmetikai terméket kapni, amiben ne lenne már fényvédő. Vigyázni kell a bőrre , mivel a túlzott napozás és szolizás rendkívül öregíti.

6.

Több lehetőség van kikapcsolódásra

Az emberek számára mindig is fontos volt a kikapcsolódás. A mai generáció viszont tudatosan törekszik erre. Ők nem elégszenek meg azzal, hogy otthon tévézzenek. Felfedezik a világot, rengeteg utaznak, élményekkel gazdagodnak. Ez pedig egy örömforrás, és az elégedettség pedig meglátszik a bőrön is.

Visitors take pictures during the international hot air balloon festival in Putrajaya on March 28, 2019. (Photo by Mohd RASFAN / AFP)

7.

Nem akarnak fizikai munkát végezni

A mai fiataloknak eszük ágában sincs kemény, fizikai munkát végezni. Ők jobban szeretik, ha az agyuk van leterhelve és nem a testük. Épp ezért van az, hogy rengeteg IT-szakember futkozik az utcákon. Tudják azt is, hogy ez rengeteg tanulással jár, viszont cserébe magas fizetést kapnak érte.

8.

A felelősségtudat lecsökkent

Habár a fiatalok a karrierépítésre koncentrálnak, mégis egyre később válnak függetlenné és költöznek el otthonról. Míg mondjuk 25 évesen a szüleinknek saját házuk, családjuk volt, addig most egy 25 éves bontogatja a szárnyait. Nem igazán terveznek előre, szeretik élvezni a megkeresett pénzt és inkább utaznak belőle, vagy élményt „vásárolnak” rajta. Nem zavarja őket, hogy a szülőkkel együtt laknak.

Most Popular

Recent Comments