HomePeople7 személyiségjel, amely mások számára félelmetes lehet

7 személyiségjel, amely mások számára félelmetes lehet

Időnként viselkedésmódunk vagy akár mondataink félelmet kelthetnek másokban. Mindenkinek van néhány olyan vonása, amelyre egyáltalán nem büszke és szívesen változtatna rajta. Fontos tisztában lennünk ezekkel a tulajdonságokkal, hiszen bárkit elijeszthetünk velük magunk mellől. Cikkünk végén pedig azt is eláruljuk, hogy milyen változtatásokat kell végrehajtanunk annak érdekében, hogy barátainkkal, kollégáinkkal vagy családunkkal jó kapcsolatot tarthassunk fenn.

Brutálisan őszinte vagy

A becsületesség a személyiség egyik meghatározó tulajdonsága. Ha őszinte vagy az emberekkel, akkor is elővigyázatosnak kell lenned, ugyanis a kemény igazság sok esetben bántó is lehet. Helyes elmondanunk mindig az igazat, de annak módja egyáltalán nem mindegy, fontos, hogy tapintatosak legyünk.

Nem szereted a kis beszélgetéseket

Nem szereted pazarolni az időt olyan beszélgetésekre, mint például az időjárás vagy hogy mivel töltötted a hétvégét. Ezek a beszélgetések csupán udvariasságból történnek, előfordulhat, hogy a másik felet egyáltalán nem is érdekli a válasz. Azonban, ha kerülöd ezeket a beszélgetéseket, akkor óvatosan tedd, ugyanis a kemény és hideg elutasítás bántó lehet.

Nincs türelmed a tudatlan emberekhez

Próbálod elkerülni azokat az embereket, akik rendkívül tudatlanok, ugyanis rettenetesen bosszantóak számodra. Ennek következtében minden kapcsolatot elveszíthetsz velük, akkor azonban nem is bánod ezt, ha nem a barátaid vagy nem jó a munkahelyi kapcsolatod velük.

Ki nem állhatod az olyan embereket, akik állandóan csak panaszkodnak

Ha együtt kell dolgoznod ezekkel az emberekkel, úgy érzed, hogy ők is csak az idődet pazarolják. Emiatt az emberek szívtelennek és türelmetlennek láthatnak téged, mintha egy robot lennél, aki csak az eredmények elérésére törekszik.

Vannak olyan személyiség jellemzők is, amelyek viszont rendkívül pozitívak lehetnek.

Betartod a szavad

Bármit megígérsz, mindig betartod a szavad és teljesíted ígéreted. Nem mindenki képed erre, sokan csak arra használják az ígértet, hogy békén hagyják őket.

Nyitott vagy

Az új dolgok kipróbálása és megtanulása nem okoz kényelmetlenséget bizonyos emberektől eltérően. Nyitott vagy és inspirál téged az ismeretlen. Az új és furcsa dolgok általában kiszorítják az embereket kényelmi zónájukból, ezért fenyegetőnek is érezhetik azt.

Erős akaratú vagy

Nagyon eltökélt vagy, mindent elkövetsz céljaid elérése érdekében. Azonban, ha elsőre nem jársz sikerrel, akkor addig próbálod, amíg be nem érik munkád gyümölcse.

Mit tehetsz a rossz személyiség jelek ellen?

Próbáld mérlegelni azt, hogy az emberek hogyan reagálnak az őszinteségedre. Vannak, akik megsértődhetnek azon, amit teljesen őszintén mondasz. Ez pedig ronthatja az adott emberrel fennálló kapcsolatodat. Tiszteletteljesen és a támogatás érzését nyújtva próbáld elmondani véleményed. Rávilágíthatsz ugyan a hibákra, de tudatnod kell azt is, hogy mindezt ki lehet javítani is.

Mivel az emberek annyira hozzászoktak a kis beszélgetésekhez, hogy megtörjék a jeget, próbáljuk meg nem kihagyni azokat. Ha ez valóban kellemetlenséget okoz neked, és úgy érzed, hogy pazarolod az idődet, akkor igyekezz hamar pontot tenni a végére, persze higgadtan. Néha azonban érdemes lehet időt fordítani egy barátságos csevegésre, hogy az emberek feloldódjanak és a további beszélgetések zökkenőmentesen folyhassanak.

Olyan helyzetben, amikor a te és valaki más véleménye eltér, próbáld meg nem megsérteni az illetőt. Válassz olyan érveket, amelyek alátámaszthatják véleményedet, valamint a másik fél el is tudja fogadni azt.

Egy másik dolog, amelyet szem előtt kell tartani, az az, hogy az embereknek néha ki kell engedniük érzelmeiket, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy panaszkodnak, és sajnáltatják magukat. Ahelyett, hogy kritizálnád őket ezért, próbálj meg támogató magatartást mutatni. Nagyra fogják értékelni. Ebben a helyzetben tehát, nem elidegenítesz magadtól valakit, hanem ehelyett barátok lehettek.

Most Popular

Recent Comments