HomeInteresting8 egyszerű sminktrükk, ami megkönnyíti a hétköznapjaid

8 egyszerű sminktrükk, ami megkönnyíti a hétköznapjaid

Egy jó smink felrakása igényel bizonyos szakértelmet. Manapság már viszonylag könnyű helyzetben vagyunk mi nők, hiszen a youtube vagy az instagram tele van különböző tutorial videókkal, mellyel könnyen elsajátíthatjuk az alapokat. Egy jó nappali vagy egy buli sminkhez azonban kellenek a jó eszközök és a minőségi termékek. Viszont vannak olyan trükkök, amikhez nem kell mélyen a pénztárcánkba nyúlni.

1.

A krémmaszkok felvitele nem egy bonyolult folyamat, viszont megnövelhetjük hatékonyságát. Tegyünk alumínium fóliát az arcra, mely alatt a krém gyorsabban kifejti hatását. Kicsit furán fog ránk nézni a párunk, de mindent a szépségért….

2.

Érdemes megtanulni a kontúrozás művészetét. Ehhez viszont nagyon jól kell ismerni az arcformánkat, hogy mi az amit érdemes kiemelni, és mi az amit nem. Itt nagyon fontos, hogy az árnyalatokat megfelelően tudjuk összekeverni.

3.

Egy jó pirosítót érdemes beszerezni és itt is alaposan meg kell ismerni az arcformánkat. Az alábbi képen látható, hogy bizonyos arctípusoknál hol kell alkalmazni:

4.

A szem alatti karikánk eltüntetése nem egy egyszerű feladat. Megpróbálni visszaadni a friss, üde tekintetet a tükörnek, komoly szakértelmet igényel. Fogj egy korrektort és rajzolj a szem alá egy háromszöget, majd ezt satírozd el alaposan.

5.

Egy apró kis trükk, de mégis sokat dob az megjelenésen. A szájfényt a szemfestékre kend rá óvatosan. Úgy fog csillogni a tekintet, hogy mindenki azt fogja figyelni.

6.

A tökéletes szemtus elsajátítása nem egyszerű feladat, de nem kivitelezhetetlen. Fogj egy kanalat, tedd a szemhéjadra és óvatosan kezd el festeni a tussal a vonalát. Ugye, hogy nem is olyan nehéz?

7.

Mielőtt nekiáll rúzsozni, érdemes ezt a trükköt alkalmazni. Rajzolj a szád közepére egy x-et, ezáltal sokkal könnyebb lesz kontúrozni. Ha pedig az ajkaid közepére viszel fel szájfényt, teltebben fog tűnni.

8.

A rúzsok között rengeteg tartós van már. De ahhoz, hogy tutira tovább tartson, érdemes az első réteg után egy szalvétát ragasztani a szádra és kicsit várni. Ezután pedig vigyél fel még egy réteget.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments