HomeBeautiful7 furcsa tény, ami mindent elárul a hangodról

7 furcsa tény, ami mindent elárul a hangodról

Az ember hangja szintén olyan egyedi, mint maga a DNS. Van, akinek mélyebb és van, akinek magasabb, de egy biztos, kettő ugyanolyan hang nincs a világon. A szakértőket is foglalkoztatja, hogy mi alapján alakul ki ez a megismételhetetlen és egyedi dolog, ami nemcsak az embereket, de az állatokat is meghatározza. A hang rengeteg sok mindent elmond tulajdonosáról és bár nem gondolnánk, de szintén sok információt is el tud árulni rólunk.

  1. Szociális érzékenység

Nagyon sok esetben a hangunk jellemezi a személyiségünket. Ha hallunk egy hangot, hajlamosak vagyunk mellé egy képet társítani, hogy tulajdonosa magas-e, esetleg milyen típus lehet. A kutatók ezzel kapcsolatban készítettek egy tanulmányt, ahol egy csoport számára számítógép által generált hangokat kellett elemezniük. Ennek eredményeként a résztvevők tudták elemezni az személyiségeket, azt is, hogy introvertált vagy extrovertált a „gazdája”.Az extrovertáltak hangosabban és gyorsabban beszéltek, míg az introvertáltak pedig pont az ellenkezőjét tették, lassabban és kimértebben beszéltek.

2.

Becsületesség

Már egy „Hello” alapján meg lehet mondani ki mennyire megbízható. Szintén egy tanulmány során derítettek erre fényt. A résztvevők 90%-a ítélte megbízhatóbbnak azokat, akik a hangsúlyt a szó végére tették, míg érdekes, a nőknél pedig pont fordítva találták megbízhatóbbnak azt, aki a köszönés elejét hangsúlyozta, de a végét nem.

3.

Magasság

A hangod cm-re pontosan nem árulja el, hogy milyen magas vagy, de egy körülbelüli értéket le tudunk belőle szűrni. Akik magasak, azoknak általában mélyebb a hangja.

4.

Termékenység

A női ciklus során nemcsak a hangulat és a hormonok változnak, de észrevétlenül a hang is valamelyest másabb lesz. A kutatások során kiderült, hogy a magasabb hangú nők termékenyebbek, mint a mélyebb hangúak.

5.

Erő

Rengeteg kutatást végeznek manapság a hanggal kapcsolatban, mivel ez is a tudomány egyik fekete lyuka. Egyik alkalommal a hang és az erő kapcsolatát vizsgálták. Különböző országokból különböző férfiakat szólaltattak meg anyanyelvükön. A kiértékelés során szinte pontosan meg tudták határozni a szakértők, hogy kinek milyen a fizikuma. Az erősebb emberek mélyebb hangot birtokolnak.

6.

Professzionalizmus

A hangunk akár a karrierünkre is hatással lehet. Ha az emberek túl dallamosan beszélnek, az a munkaadó szempontjából nem tűnik kifejezetten képzettnek.

7.

Parkinson-kór

A betegség során megváltozik a hang is. Ilyenkor a betegek beszéde lelassul, csendesebb lesz és sokszor jellemzi légszomj.

Most Popular

Recent Comments