Hometip12 zseniális szokás, ami sokat segít a leggyakoribb női problémákon

12 zseniális szokás, ami sokat segít a leggyakoribb női problémákon

Természetesen minden egyes ember szeretne sokáig fiatal és egészséges lenni, mégpedig úgy, hogy ne kelljen rá vagyonokat költeni. Ám ahhoz, hogy ezt el lehessen érni, bizony nagyon sok mindenre oda kell figyelni. Mivel mi emberek a szokások rabjai vagyunk, ezért fogalmunk sincsen arról, hogy egyes bevett tevékenységeink sokkal többet árthatnak, mint használnak. Pontosan emiatt kell pár hóbortunkat megváltoztatni. Ma azzal a céllal hoztuk létre cikkünket, hogy megismerjétek azokat cselekvéseket, melyeket előtérbe kell helyezni ahhoz, hogy sokkal jobb és egészségesebb életet élhessünk. Például gondoltad volna, hogy az illóolajak sokat segítenek a mosógéped fertőtlenítésében, vagy, hogy az ideális szobahőmérséklet elalváskor a 15-20 fok? Ha nem, akkor itt az ideje, hogy megismerkedj ezekkel így garantált lesz a pozitív változás.

1, Vegyél párásítót

A légfrissítők hasznosak lehetnek, ha el akarjuk fedni a kellemetlen szagokat, ám biztonság szempontjából már nem annyira előnyösek. Ehelyett szerezz be egy párásítót és csepegtess a vizébe illóolajat. De először mindenképpen nézd meg, hogy a készülékbe lehet-e ilyet tenni, mert ha nem akkor használhatatlanná válik. Ha van rá lehetőség, akkor a lakásod érezhetően frissebb és tisztább lesz.

A menta és a tűlevelű illóolajak a legoptimálisabbak, mert tisztítják a tüdőt és fertőtlenítik a levegőt.

2, Tornázz a WC-n

Amikor reggel elmész mosdóba, legalább két-három percen keresztül tornáztasd meg egy kicsit a tested. Például lassan fordítsd el a fejed balra, majd jobbra és ezt ismételgesd néhány percig. Ennek köszönhetően csökken az izomfeszültség. Ezt főként azoknak lenne célszerű elvégezni, akik gyakori fejfájástól szenvednek és napjuk nagy részét a számítógép előtt ülve töltik.

3, Tegyél szódabikarbónát a macskaalomba

A szódabikarbóna tökéletesen el tudja fedni a macskaalom kellemetlen szagát. Ez abban az esetben hasznos mikor el kell menned pár napra és senki sem tisztítja ki az almot. Még nagyobb előnye, hogy amikor hazamész, nem fog kellemetlen szag fogadni a lakásban.

4, Nyújtózkodj

A nyújtózkodás segít ellazítani az izmokat, ami nagyon fontos már a reggeli készülődés alatt. Ébredés után néhány másodpercen keresztül csináld és a napod sokkal jobb lesz, mint valaha.

5, Egyél étcsokoládét

Az étcsokoládéból napi szinten lehet enni, de természetesen ennél is figyelni kell, hogy mennyit eszünk belőle. Nem szabad túlzásba vinni, maximum egy-két kocka az, amit nyugodt szívvel el lehet fogyasztani, mert még nem szöknek fel kilók, de az agyi tevékenységeket pozitívan befolyásolja.

6, Tisztítsd a nyelved

Sokan nem tudják, de a sok baktérium nem a fogakon, hanem a nyelven gyűlik össze. Ezért kell azt is napi rendszerességgel tisztítani, így megakadályozod a kellemetlen szájszag valamint a fogszuvasodás kialakulását.

7, Használj száraz kefét.

Használj heti rendszerességgel közepesen erős sörtéjű kefét, amivel tökéletesen meg tudod szabadítani a testedet az elhalt bőrrészecskéktől. Nincs szükség előkészületekre vagy kozmetikumokra ahhoz, hogy elvégezd ezt a kis műveletet.

8, Sétálj mezítláb

A keleti országok orvosai akupresszúrás kezeléssel gyógyítják a betegeiket, ami annyit jelent, hogy az akupunktúrás pontokra nyomást gyakorolnak. Ma már szerencsére a nyugati orvoslás is megerősíti ennek a módszernek a hatékonyságát. Köztudott, hogy a talpainkban nagyon sok olyan ideg fut, ami összeköttetésben áll a belső szerveinkkel, így célszerű néha egy specialistához elmenni, aki megmasszírozza a lábainkat. Ha erre nincs időnk, akkor elegendő, ha domború felületen mezítláb mászkálunk, például homokos vagy füves területeken.

9, Mosás közben használj illóolajat

Nyugodtan adj néhány csepp illóolajat a mosáshoz, amit az öblítős rekeszbe kell tenned. Nagyszerű választás például a narancs, a fenyő és az ilang-ilang illat is. Ezzel a módszerrel fertőtlenítheted a mosógépedet, illetve friss illatot is kölcsönözhetsz vele a ruháidnak.

10, Masszírozd meg minden reggel az arcodat

A reggeli készülődés során, például mosakodáskor szánj néhány percet arra, hogy megmasszírozod az arcodat, mivel ez az eljárás javítja a test vérkeringését valamint természetes és egészséges bőrszínt kölcsönöz az arcodnak.

11, Használj fogselymet

Étkezés után az ételmaradék olyan helyre is beragadhat, amihez még a fogkefe sem férhet hozzá. Ilyenkor nyújt hatalmas segítséget, ha van fogselyem a háznál, ugyanis tökéletesen ki tudja szedni a felesleges maradékot a fogak közül. Ha rendszeresen használod ezt a terméket, azzal csökkented a fogszuvasodás és a rossz lehelet kialakulását.

12, Aludj hűvös szobában

A tudósok arra jöttek rá, hogy az ideális szobahőmérséklet a 15-20 fok. Sokan nem tudják, de ilyen hőfok mellett sokkal jobban lehet aludni, sőt a test is jobban alkalmazkodik hozzá, ugyanis esténként a testünk belső hőmérséklete jóval alacsonyabb, mint napközben. Nem utolsó sorban vissza tudod szorítani a korai öregedést, mivel hűvösebb közegben termelődik a melatonin, ami köztudott, hogy a fiatalság hormonja.

Most Popular

Recent Comments