HomeInterestingMűvészek zseniális szoborcsoporttal bizonyítják, hogy mindannyian a telefonunk rabjai vagyunk

Művészek zseniális szoborcsoporttal bizonyítják, hogy mindannyian a telefonunk rabjai vagyunk

Amszterdamban minden évben megrendezésre kerül a Fény fesztiválja, ahova csak úgy özönlenek a művészek, hogy valami maradandót alkothassanak az emberek számára. Természetesen a témát mindig nehéz kitalálni, hiszen az átlag emberek fejével kell gondolkodni. Valami olyat kell létrehozni, ami megfogja őket és elnyeri tetszésüket, sőt mi több tanulságos is lehet. Az idei évben két remek művész úgy határozott, hogy egy olyan projektbe kezdenek bele, ami minden embert maximálisan érint. Meg akarták mutatni, hol tart a világunk, az emberek hogyan viselkednek egymással.

Az egyik művész azt is elárulta, hogy munkába menet jutott neki eszébe az ötlet, mikor csak olyan alakokat látott az utcán, akik megszállottan nézik a telefonjaikon történő eseményeket. Pontosan ezt ábrázolja művészi alkotásuk is. Három ember alakot hoztak létre, akik egy padon ülve csak mobiljukra koncentrálnak. Igazság szerint ez nem jó, hiszen az emberek nem létesítenek további kapcsolatot társaikkal, melynek következtében egy teljesen üres lelkű világba csöppenünk. Reméljük ezzel a kis megmozdulással felnyitják az emberek szemét, hogy nem mindig a Facebook és Instagram képeket és híreket kellene nézegetni, hanem beszélgetést létesíteni idegenekkel.

Amszterdamban, 2012 óta minden évben megrendezésre kerül az úgynevezett Fény Fesztivál, ahol fiatal művészek egyedi művészeti alkotásokat hoznak létre és állítanak ki a városban.

Idén, Gali May Lucas brit származású művész és társa Karoline Hinzel szobrászművész együttes erővel létrehoztak valami egészen különlegeset, ami minden képzeletet felülmúlóan sikerült.

Úgy döntöttek, hogy a mai társadalom bevett szokásait ábrázolják ezen a fesztiválon.

Így hát fogtak egy padot, csináltak néhány emberi szobrot…

Ezek a szobrok teljesen bele vannak feledkezve saját telefonkészülékeikbe, melynek fénye megvilágítja arcukat.

A művész azt mondta, hogy olyat szeretne létrehozni, ami átfogóan minden egyes embert érint.

„Amikor megyek reggelente dolgozni, látom ahogy az emberek teljesen belebújnak a telefonjaikba. Ez volt az, ami ihletet adott a projekthez.” – mondta.

„Amióta bejöttek ezek az elektronikai eszközök és léteznek közösségi oldalak, az emberek nem elegyednek egymással beszélgetésbe, se a parkban közös padon ülve, se egy kávézóban… sem sehol.”

Ezzel a feltűnő fehér színű fénnyel mindenki figyelmét meg lehet ragadni, aki a közelben sétál. Nincs olyan ember, aki ne akarná megnézni mi is történik ott, ahol hatalmas fényár van.

Ha Amszterdamban jársz és megszeretnéd tekinteni ezt a különleges remekművet, nem kell mást tenned csak elmenni a Hermitage nevű múzeumhoz, ugyanis pontosan a bejárattal szemben található a szoborcsoport.

Miután a fesztivál keretein belül felavatták ezt a csodálatos műalkotást, azóta turisták százai vándorolnak oda, hogy képet készíthessenek vele.

Nektek, hogy tetszik ez a művészeti alkotás. Remek ötlet volt így megfogni az emberek figyelmét igaz?

Most Popular

Recent Comments