HomeInteresting10 hétköznapi dolog , aminek rejtett funkcióit kevesen ismerik

10 hétköznapi dolog , aminek rejtett funkcióit kevesen ismerik

Gyakran már rutin szerűen használjuk a dolgokat , meglehetősen felületesen kezeljük őket és bele sem gondolunk , hogy az adott dolog jóval többet is rejthet magában. Sokszor nehéz elképzelnünk is, hogy az évek során kialakult megközelítés téves lehet.

Elhoztunk nektek egy cikket néhány olyan dologgal , amelyekről kiderült, hogy jóval többre képesek mint gondoltuk volna.

  1. Autóriasztó kulcstartó

Bizonyos gyártók által forgalmazott autókhoz a kulcstartó rendelkezik azzal, az alapértelmezett funkcióval, amelynek köszönhetően , akár egy gombnyomással a távolból gyorsan átszellőztethetjük a belső teret. Ehhez egyszerűen csak lenyomva kell tartani néhány másodpercig az ajtó nyitó gombját, és az összes ablak egyszerre lesüllyed. Ez természetesen csak akkor működik, ha rendelkezik az autó elektromos ablakszabályozóval.

2. Matricák zöldségek és gyümölcsökön

Érdemes alaposan megnézni a megvásárolni kívánt zöldségeken található címkét , és a rajta szereplő digitális kódot. Ezek ugyanis értékes információkat rejtenek a gyümölcs vagy zöldség termesztésének módjáról. Azokrók a gyömülcsökről , amelyeken négy számjegyből álló digitális kód látható, amely #-el kezdődik majd egy egy 3-as vagy 4 -es számot tűntet fel, eredetét tekintve tudhatjuk , várhatóan hagyományos körülmények között termesztett, mely során műtrágyát is alkalmaztak.

A 9-es számmal kezdődő kód a legjobb, ebben az esetben a termék teljesen GMO mentes, organikus gazdaságból származik.

Az a termék melyen ötjegyű kód látható, és az elején nyolcas szám van, valamilyen génmódosításon esett át, ezért jobb elkerülni

3. Kutikula

A kutikula egy élettelen szövetrész , amely a szaruréteg pereménél, bekeretezi és védi a körmöt. Általában ezt a részt esztétikai szempontból adódóan eltávolítják az emberek , pedig igen fontos célt szolgál , hiszen ez alkotja a köröm egyik védő barrierjét, megakadályozza a baktériumok bejutását a körömágyba.

4. Bemélyedés a csésze alján

Amellett, hogy ezek a mélyedések elvezetik a vizet , ami a mosogatás során felgyűlne, ha a bögrét fejjel lefelé tesszük az edényszárítóba, csúszásgátlóként is funkcionálnak , hogy a csésze a nedves felületen is biztonságosan megálljon és a tartalma se csorduljon ki.

5. Fa vállfa

A mai modern világban a fa fogasok inkább a divatirányzatok miatt érdekesek , kezdetben azonban alapvető értékük a műanyaggal vagy más lehetőségekkel ellentétben abban nyilvánult meg, hogy az előállításukhoz használt fa (főleg cédrus) illata hatékonyan elrettentette azokat a rovarokat, amelyek szívesen fészkeltek bele szőrme vagy gyapjútermékekbe.

6. Gyömbér

A gyömbér a téli hónapokban egy valódi aduász , amely amellett , hogy rengeteg jótékony hatással is bír , igazán érdekes ízt is kölcsönöz az ételeknek és italoknak amelyekhez felhasználják.

7. Dudorok a gumiabroncs felületén

A gumifelületén látható barázdák fő feladata , hogy jelezzék számunkra, hogy milyen mértékben vannak az abroncsaink elhasználódva. Ha a futófelületen már nincsenek barázdák, akkor az abroncsokat ki kell cserélni.

8. Kék sörték a fogkefén

A fogkefék sörtéi sem csak marketingfogás illetve esztétikai szempontot miatt többszínűek. A legtöbb esetben ez egy olyan mutató, amely azt a célt szolgálja, hogy könnyen észre vegyük mikor kell az adott fejet vagy kefét lecserélni, hiszen ha a színük megfakul egyértelműen látható , hogy elérkezett a csere ideje.

9. Mikrohullámúsütő hangjelzése

Mint kiderült, a mikrohullámú sütők egyes modelljeinél még mindig kikapcsolható a melegítés funkció használata végén hallható éles jelzőhang, bár nem könnyű megtalálni ezt a lehetőséget .

10. Zakó alsó gombja

Neked feltűnt már, hogy a vörös szőnyegen felvonuló férfiak ritkán gombolják fel be teljes egészében a zakójukat ? Kiderült, hogy ez a hagyomány egészen VII . Edward király idejéig nyúlik vissza . A későbbi király hercegként túlsúlytól szenvedett, ezért nem tudta megfelelően viselni az akkor divatos kabátokat és mellényeket, ezért felhagyott az alsó gomb megbegombolásával, hogy kényelmesebben érezze magát. A brit bíróság ezt észrevette, és a tisztelet jeleként a herceg után kezdte ezt ismételni. Fokozatosan az egész ország kezdte követni ezt a szabályt.

Most Popular

Recent Comments