HomeInterestingNéhány testzsírral kapcsolatos érdekesség, amit mindenkinek tudnia kell

Néhány testzsírral kapcsolatos érdekesség, amit mindenkinek tudnia kell

A diétázás, tudatos étkezés ma már egyre népszerűbbé válik az emberek körében. A megkérdezett emberek 43%-a állította azt, hogy a tavalyi év során valamilyen diétát folytatott, amitől azt remélte jó néhány kilótól megszabadulhat. A testzsírtól való megszabadulás nem megy olyan egyszerűen mint ahogy sokan hiszik. Kemény munkát igényel no meg kitartást. Viszont sokan azt hiszik, hogy a testzsír energiává alakul, ahogy beindul a fogyás, vagy végtermékként távozik a testből. Mostani posztunkban néhány érdekességet hoztunk el nektek eme témával kapcsolatban.

1, Nem minden zsír távozik WC-zés alkalmával

Sokan abban a hitben élnek, hogy a szervezetben lévő összes zsír WC-zés alkalmával távozik a testből. Nos ez nem teljesen igaz, ugyanis 10 kiló zsírból, csupán 1,5 kiló alakul át vízzé, vizeletté, testfolyadékká vagy más végtermékké. Ebből kifolyólag az elmélet meg is dőlt, így senki se higgye, hogy a gyakori WC-re mászkálástól majd elkezdenek fogyni.

2, Nem alakul át energiává

Igaz, hogy a háziorvosok, dietetikusok valamint a személyi edzők java része azt a nézetet vallja miszerint a testzsír energiává alakul át, viszont mint kiderült ez tévesnek bizonyult. Az energiaszint minden embernél más és más, mely genetikailag adott, így nem lehet hozzáadni vagy elvenni belőle.

3, Légzéssel megszüntethető testzsírunkat

Tudjuk nagyon meglepően hangzik, de valóban képesek lehetünk pusztán a légzésünk segítségével felgyorsítani a fogyás folyamatát és elégetni a testzsírt. Ennek az az oka, hogy az elfogyasztott étel 84%-át szén-dioxidként lélegezzük ki. Persze ez nem azt jelenti, hogy a folyamatos gázcsere elegendő ahhoz, hogy lefogyj. Azért tenni kell többször kevesebb evéssel és sok mozgással.

4, A titok az, hogy kevesebbet egyél és többet mozogj

Mint, ahogy az előbb is említettük a sportolás és egészséges táplálkozás nélkülözhetetlen a fogyás szempontjából. A szakértők szerint nem szabad túl sokat enni, vagyis nem szabad túlenni magad, mert akkor egyre több és több ételre fogsz vágyni. Fontos olyan testmozgást választani, ami serkenti az anyagcserét ilyen például a kocogás vagy kerékpározás.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments