HomeKapcsolatTudományosan alátámasztott tények, amik jelentősen csökkentik a hűtlenség kockázatát a házasságban!

Tudományosan alátámasztott tények, amik jelentősen csökkentik a hűtlenség kockázatát a házasságban!

Családalapításkor mindenki boldog szeretne lenni a házasságban. A boldogság egyik feltétele a hűség. Willard F. Harley, Ph.D. klinikai pszichológus és házassági tanácsadó kísérletet végzett körülbelül 800 párral, kiderítette, hogy mik a férfiak és a nők alapvető szükségletei, amelyeknek meg kell felelniük a hűtlenség esélyeinek csökkentése érdekében. Erről készítettünk egy listát, ahol bemutatjuk mindkét fél szükségletét, és ezután megtanulhatunk harmóniában élni párunkkal.

Szüksége van a gyengédségre és a fizikai szükségletre:

A nőknek szükségük van a gyengédségre.

Nem csak a gyengédségre, hanem a ragaszkodásra és a szeretetre is. Ezek az érzések többféle módon fejezhetők ki: csókolózás, ölelés, virágok, hívások és általános gondoskodó gesztusok. Mindezek miatt a nő úgy érzi, védelem alatt áll.

A férfiaknak szükségük van a fizikai kontaktusra.

A nők gyakran alábecsülik a férfiak nemi szükségletét. Willard F. Harley úgy gondolja, hogy a férfiak szükséglete az együttlétre és a nők iránti érzékenységre szorulnak. Ha a férfi nem mutat semmilyen szeretetet vagy gyengédséget, akkor esélyes, hogy a nő nem fog fizikai kontaktust létesíteni. És fordítva, ha egy nő nem hagyja, hogy a férfi nemi kapcsolatba kerüljön vele, akkor nem lesz kedves a nővel.

Beszélgetésre van szüksége, hogy társa legyen a szórakoztató dolgokban:

A nőknek beszélniük kell.

A nőknek szükségük van arra, hogy meghallgassák őket, és visszajelzéseket adjanak nekik mondanivalójuk után. Udvarlás közben a pár boldogan találkozik egymással és órákon át tudnak beszélgetni. A nők számára nagyon fontos, hogy ugyanez benne legyen a házasságban. Willard F. Harley rájött, ahhoz, hogy elégedettek legyenek, a nőknek hetente kb. 15 órányi beszélgetésre van szükségük. Ez több, mint napi 2 óra.

A férfiaknak szükségük van arra, hogy a nők szórakoztató társuk legyen.

A nők gyakran kiveszik részüket a férfi dolgaiban, még az ismerkedős fázis alatt: pl: horgászás, jégkorongozás, stb. A házasságban mindketten megpróbálják megosztani a hobbikat, vagy hagyják, hogy a férj/nő azt tegye egyedül, amit szeret. De a férfiak számára nagyon fontos, hogy feleségeik jó társak legyenek. A pszichológus szerint a feleséggel való pihenés a második legfontosabb dolog a férfiak számára.

Az őszinteség iránti igény és vonzó feleség:

A nőknek tisztességes és nyitott partnerre van szükségük.

A nők bizalma a partnere őszinteségén alapul. Fontos, hogy ne veszítsék el bizalmukat és, hogy a férfi mindig becsületes legyen.

A férfiaknak fizikailag vonzó feleségekre van szükségük.

Legyünk reálisak: a férfiak nem csak az intelligenciájuk miatt szeretik a nőket. Szükségük van rá, hogy fizikailag vonzóak legyenek.

Szüksége van arra, hogy elegendő pénze legyen, és szüksége van egy kényelmes otthonra:

A nőknek elég pénzre van szükségük.

A pénzből soha nem lehet elég, de van egy bizonyos összeg, ami elegendő egy normális élethez, stabilitáshoz és a biztonsághoz.

A férfiaknak olyan házra van szüksége, ami hangulatos.

A férfiak minden nap sok problémát és feladatot tapasztalnak, amelyet rendszeresen meg kell oldani, ezért nagyon fontos, hogy rendezett otthonuk legyen, ahol pihenhetnek. Ez a szükség olyan erős, hogy gyakran álmodnak róla.

Szüksége van egy férjre, aki jó apa és egy nőre, aki csodálja:

A nőknek szükségük van a férjükre, akiket jó apának szeretnének.

A nőknek fontos, hogy a férj jó példakép legyen a fiatalabb generációnak, és egy tökéletes ember képe a lányaiknak. Emellett a férfiaknak bizonyos feladatokat kell vállalniuk gyermekeik fejlesztésében és oktatásában.

Olyan nőre vágynak, akik csodálják őt.
A férfiaknak szükségük van arra, hogy a feleségük csodálja őket. Az őszinte csodálat komoly motiváció lehet a férfiak számára. Arra ösztönzi őket, hogy még többet tegyenek.

Most Popular

Recent Comments