HomeInteresting9 alkotóelem, ami sokkal olcsóbb és hatékonyabb, mint bármelyik ránctalanító a világon!

9 alkotóelem, ami sokkal olcsóbb és hatékonyabb, mint bármelyik ránctalanító a világon!

Vess egy pillantást a ránctalanító krémek leírására. Ha figyelmesen olvasol, biztos megtalálod azokat a vitaminokat, antioxidánsokat és zsírsavakat, amiket tartalmaz. 99%-os valószínűséggel csak hialuronsav és kollagén lesz benne. Ezeket a kiegészítőket bármelyik gyógyszertárban megvásárolhatod: ha külön vásárolod meg, olcsóbb, mint egy ránctalanító krém. Ebben a cikkben hasznos információkat találhatsz arról, hogyan tudod újra simává, feszessé és ránctalanná varázsolni a bőröd.

Mi a teendő a ráncok megelőzése érdekében?

Annak érdekében, hogy a bőröd a lehető leghosszabb ideig megőrizze rugalmasságát, a következőket kell tenned:

Építsd fel a bőr védekező mechanizmusát: minél gyengébb a gát, annál jobban nedvesebb lesz a bőröd. Száraz, vékony és sápadt lesz, könnyen ég a napfényben, és lassabban gyógyul.

Növeld a bőr megújulását: Kompenzáld a kollagént, az elasztint, a hialuron hiányát. Az öregedő bőr ezekből az összetevőkből kevesebbet termel, és termelésüket mesterségesen kell növelni.

Adj hozzá antioxidánsokat: Megvédi a bőrt a szabad gyökökkel szembe, amelyek gyorsítják az öregedési folyamatokat, és elpusztítják a kollagént – a bőr fő „építőanyagát”.

A bőrre mindenkinek szüksége van. Ha nagy hangsúlyt fektetsz a kollagénre, a védtelen bőr megőrzi a káros anyagokat, és gyorsabban öregszünk. Ha csak antioxidánsokat adsz hozzá, a bőrt megvédi ugyan a mikrobáktól és a napfénytől, de a ráncokat nem fogja eltüntetni.

Krémek, szérumok, injekciók és folyadékok – ezek nem a fiatal és gyönyörű bőr kulcsait képezik. A kozmetikai márkák, és hialuronsav alkalmazásával maszkokat készíttetnek, kollagént adnak a krémekhez és vitamin injekciókat kínálnak. A hatóanyagon kívül minden termék tele van más összetevővel.

4-5000 forintos krémek nem tartalmaznak olyan összetevőket, amely megfiatalítja a bőrt. A vitaminok és az étrend kiegészítők jó alternatívaként szolgálhatnak, amely 5-10-szer olcsóbb.

Építsd fel a bőrt.

E-vitamin (kapszulák): Az E-vitamin nagyon erős antioxidáns. Az E-vitamin és a C-vitamin  megakadályozza a napégést és megvédi a bőrt a szabad gyököktől, az oxidatív stressztől és az öregedéstől.

Ferulinsavból készült gél: Ha ferulinsavat adunk az E vitaminhoz, akkor a bőr nap elleni védelme legalább 4-8 szorosára nőhet. A ferulinsav hidratálja és selymessé teszi a bőrt, fokozza a keringést, a kollagén és az elasztin termelést.

Az A-vitamin (kapszulák): Az A-vitamin fokozza a kollagén termelését és elősegíti a bőr immunitását. A kutatók szerint a retinol olyan jó, mint egy fényvédő.

Növeld a megújulást.

A kollagén vízben oldódó fehérje: az emberi test fehérjeállományának nagyjából 30 százalékát ez az anyag alkotja. De az életkorral csökken a természetes kollagén termelés is. A kutatók úgy gondolták, hogy a kollagén-kiegészítők bevitele javítja a bőr állapotát mindössze 8 hét alatt: az érdesség és a nedvességvesztés csökken és a rugalmasság nő.

Hialuronsav: Ha a hialuronsav mennyisége csökken, a bőr kiszárad, dehidratálódik és rugalmatlanná válik. A japán tudósok két csoportot alakítottak ki, akik közül az első placebo-tablettát kapott, a második pedig napi 120 mg-os hialuronsav-kapszulát kapott. 12 héttel később, a második csoportban élő embereknél megfigyelték, hogy a ráncok halványabbak lettek.

Cupuacu olaj (a kakaó trópusi rokona): A bőr könnyen felszívódik és sokkal nedvesebb marad, mint bármilyen más olajtól. A Cupuacu erős antioxidánsokat és zsírsavakat tartalmaz, amelyek megfiatalítják a bőrt. Az olaj 30% -kal több nedvességet tartalmaz, mint a koreai és japán kozmetikumokban használt lanolin.

Építsd be az antioxidánsokat a bőrödbe.

A C-vitamin hatékony antioxidáns, ami megvédi a bőrt a szabad gyököktől és az oxidatív stressztől. Gyorsan helyreállítja a bőrt a napégés és a szélburkolat után. Ahogy öregszünk, nehezebbé válik a bőr helyreállítása, de a C-vitamin képes megoldani ezt a problémát.

Az N-vitamin (liponsav) segíti a szabad gyökök hatásait semlegesíteni. Együttműködik más antioxidánsokkal, mint a C-vitamin és az E-vitamin, javítja az öregedésgátló hatását. Csökkenti a gyulladásokat, és segít a kollagén rekonstruálásában.

Q10-koenzim: A tudósok úgy találják, hogy a koenzim jelentősen csökkenti a ráncokat és megakadályozza a rugalmasság elvesztését. Bár nem véd a naptól, és semmi köze a hidratáláshoz, a koenzim tökéletes a szezonon kívüli időszakban.

4 jó olaj, amely a smink és a ránctalanító krémek eltávolítására használható.

Argánolaj: A tudósok tesztelték, hogy az olaj hogyan befolyásolja a posztmenopauzális nők bőrét. Mindennapos használata csak 60 nap múlva javítja a bőr rugalmasságát. Az olaj javítja a bőr nedvességtartalmának megőrzését és simaságát.

Mandulaolaj: Az E-vitamint és a K-vitaminnak köszönhetően az olaj növeli a bőr gyors felépülését és rugalmasságát. Az olaj természetes védelmet nyújt az UV sugárzás ellen, amelynek védettségi szintje 4,6 SPF.

A szőlőmagolaj az egyik legkedveltebb olaj a kozmetikai vállalatok körében. A krémek és maszkok kulcselemeként használják. Az olaj sok vitamint tartalmaz: palmitinsav (elősegíti a kollagén és elasztin termelést,) sztearinsav (megvédi a naptól a bőrt,) linolsav (erőteljes antioxidáns.)

A szezámolajnak magas fokú hidrofób hatása van, ami 3-as erősségű antioxidánsokat tartalmaz. Ez védi a bőrt a naptól és lassítja az öregedési folyamatokat.

Most Popular

Recent Comments