HomeTechŐrületes tervezés - A Eshima Ohashi híd olyan, mint egy hullámvasút

Őrületes tervezés – A Eshima Ohashi híd olyan, mint egy hullámvasút

Az Eshima Ohashi híd Japán legnagyobb, továbbá a világ legnagyobb és legmagasabb merev szerkezetű pillérhídja. A bámulatos építmény meredekségének köszönheti népszerűségét. 1997 és 2004 között épült és 1,44 kilométer hosszan magasodik Matsue városa fölé. A szerkezet 1,6 kilométer, pontosan 1609 méter hosszú és 11,3 méter széles. A híd Macué és Szakaiminató városát köti össze a Nakaumi-tó felett.

A híd nem véletlenül lett ilyen magas, ugyanis direkt úgy tervezték, hogy alatta kényelmesen áthaladhassanak az ötezer tonnás hajók is. Az Eshima egyik oldalának dőlésszöge 6,1 százalék, míg a másik oldalé 5,1 százalék. Ez valójában nem minősül veszélyesnek, mivel a fényképek nem feltétlenül készülnek a megfelelő szögből és a teleobjektív miatt alakul ki az optikai csalódás.

Az Eshima Ohashi híd a korábbi felvonóhidat váltotta fel. Akkoriban ugyanis a forgalmat gyakran akadályozták a hajók, akár 7-8 percig is, emellett pedig a felvonóhídon tizennégy tonnánál nagyobb járműveket sem engedtek be. A felvonóhídon naponta négyezer jármű közlekedett.

A fényképek sugározta érzés olyan, mintha az ember hullámvasúton ülne.

Oldalról már nem is tűnik olyan meredeknek, ugye?

Nézd meg galériánkat!

1.

2.

3.

4.

5.

Te áthajtanál rajta?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments