HomeTechŐrületes tervezés - A Eshima Ohashi híd olyan, mint egy hullámvasút

Őrületes tervezés – A Eshima Ohashi híd olyan, mint egy hullámvasút

Az Eshima Ohashi híd Japán legnagyobb, továbbá a világ legnagyobb és legmagasabb merev szerkezetű pillérhídja. A bámulatos építmény meredekségének köszönheti népszerűségét. 1997 és 2004 között épült és 1,44 kilométer hosszan magasodik Matsue városa fölé. A szerkezet 1,6 kilométer, pontosan 1609 méter hosszú és 11,3 méter széles. A híd Macué és Szakaiminató városát köti össze a Nakaumi-tó felett.

A híd nem véletlenül lett ilyen magas, ugyanis direkt úgy tervezték, hogy alatta kényelmesen áthaladhassanak az ötezer tonnás hajók is. Az Eshima egyik oldalának dőlésszöge 6,1 százalék, míg a másik oldalé 5,1 százalék. Ez valójában nem minősül veszélyesnek, mivel a fényképek nem feltétlenül készülnek a megfelelő szögből és a teleobjektív miatt alakul ki az optikai csalódás.

Az Eshima Ohashi híd a korábbi felvonóhidat váltotta fel. Akkoriban ugyanis a forgalmat gyakran akadályozták a hajók, akár 7-8 percig is, emellett pedig a felvonóhídon tizennégy tonnánál nagyobb járműveket sem engedtek be. A felvonóhídon naponta négyezer jármű közlekedett.

A fényképek sugározta érzés olyan, mintha az ember hullámvasúton ülne.

Oldalról már nem is tűnik olyan meredeknek, ugye?

Nézd meg galériánkat!

1.

2.

3.

4.

5.

Te áthajtanál rajta?

Most Popular

Recent Comments