HomeInteresting10 híres színész, akik mindre képesek egy jó szerep kedvéért

10 híres színész, akik mindre képesek egy jó szerep kedvéért

A színészek élete egyáltalán nem könnyű. Nem csak annyiból áll a munkájuk, hogy megtanulják a szöveget és teljes átéléssel felmondják. Bizony sok esetben lényegesen többet kell tenniük. Lehet, hogy a stúdióban hűvös van, de nekik el kell játszaniuk, hogy melegük van. Napokig nem alszanak mert a határidők kötik őket. Hízniuk, fogyniuk kell, hogy minél hitelesebbek legyenek az adott szerepben. Persze a filmipar sokszor nagyon kövér csekkekkel, esetleg Oscar díjjal honorálja az extrém megpróbáltatásaikat.

Nézzünk ebből egy listát.

Christian Bale

Ő az egyike a legnagyobb átalakuló-művészeknek. Először 2004-ben figyeltek fel rá a Gépész című film kapcsán, ahol is a szerep kedvéért 27 kilót adott le pár hónap alatt. A főhős egy álmatlanságban szenvedő gépi munkás. Az orvosai tiltották le a további diétáról, ugyanis már életveszélyes állapotba került. Ami különlegessé teszi az esetet, hogy a színész következő nagy szerepe a Batman volt, ahol is meglehetősen “kigyúrva” kellett szerepelnie. Egy kicsit túlzásba is esett az izomtömeg-növeléssel. 45 kiló izmot szedett magára.

Charlize Theron

Egy gyönyörű nő, akinek egy meglehetősen csúnya szereplőt kellett alakítania. 2003-ban “A Rém” című filmben egy hírhedt sorozatgyilkost kellett eljátszania. A szerep kedvéért 13 kilót hízott. Leborotválta a szemöldökét és megritkíttatta a haját. A forgatás alatt végig egy csúf fogsort viselt. Oscar díjjal jutalmazták az erőfeszítéseit.

Matthew McConaughey

2013-ban a Mielőtt meghaltam című filmben egy AIDS-ben szenvedő embert kellett eljátszania. a 182 cm magas színész mindössze 60 kilósra fogyasztotta magát. 17 kilót adott le és már egy fekvőtámaszt sem volt képes kinyomni. A film hatalmas siker volt és Oscar díjjal jutalmazták.

Rooney Mara

A tetovált lány című film kedvéért meglehetősen nagy átalakuláson kellett átmennie az egyébként csinos nőnek. Kiszőkítette a szemöldökét és alaposan lefogyott. A film hatalmas siker lett.

Rudolf Péter

2017-ben készült egy film 1945 címmel. A színésznek alaposan meg kellett híznia és szinte rá sem lehetett ismerni. Haját leborotválta. Élete egyik legnagyobb alakítását nyújtotta ebben a nagy sikerű magyar filmben.

Máté Gábor

A Taxidermia egy eléggé meghökkentő magyar film. Pohárnok Iván maszkmester által készített óriási jelmez méltán lett híres a magyar filmiparban. Maté Gábor egy evőbajnokot alakított ebben a maszkban.

Jared Leto

Többek között ő is a Mielőtt meghaltam című filmben játszott és bizony hónapokig koplalt a szerep kedvéért. Őt is végül orvosai állították le az esztelen fogyókúráról. Állítása szerint egyszerűen csak nem evett semmit. 14 kilót fogyott és 50 kilónál állt meg. Oscar szobor neki is járt.

Nicole Kidman

A gyönyörű színésznőt szinte a felismerhetetlenségig maszkolták a mesterek. Az Órák című film Virginia Woolfjaként meg is kapta érte a neki járó Oscar szobrocskát.

Tom Hardy

Egy igazi fenegyerek. Egy szerepért napi 2.500 fekvőtámaszt csinált és 10 órányi edzést vállalt be. Állítása szerint borzasztó nehéz időszak volt ez a számára. Egész nap csak csirkét és brokkolit ehetett. Ez még vállalható lett volna, de a Bronson című film kedvéért fel kellett szednie több, mint 20 kilónyi izmot, mindössze 5 hét alatt. Ezt már ő is a szteroidokra bízta. De nyíltan fel is vállalta. Hogy megérte-e? Számára lehet, ugyanis ez a szerep volt a belépője Hollywoodba.

Jake Gyllenhall

Izmos felsőtesttel feszít Perzsia hercegeként, vagy akár a mélyütés című filmben. Ezzel szemben az Éjjeli féreg című filmjében 12 kilónyi izomtól szabadult meg, hogy egy vékony törékeny ember testében alakíthassa a legendás és hátborzongató paparazzi-fotóst, Lou Bloom-ot.

Mit gondoltok? Szerintetek megérte nekik?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments