HomeTechRémálmokhoz írt alkalmazás receptre - Az Apple zseniális ötlettel rukkolt elő

Rémálmokhoz írt alkalmazás receptre – Az Apple zseniális ötlettel rukkolt elő

Az emberek jelentős része küzd alvászavarral, rémálmokkal vagy alva járással. Az orvostudomány fejlődésével igyekeznek kiküszöbölni a problémákat és meggyógyítani a betegeket. Ám nem minden esetben megy túlságosan könnyen. Ugyanakkor nemcsak az orvostudomány tesz lépéseket annak érdekében, hogy az emberek megszabaduljanak a rémálmoktól és egyéb alvászavaroktól.

Ezúttal az Apple Watch okosórákra írtak egy alkalmazást, ami a NightWare elnevezést kapta. Az Egyesült Államok Élelmiszer-és Gyógyszerellenőrzési Hivatala (FDA) jóvá is hagyta az alkalmazást, amit több klinikai vizsgálat előzött meg. Az app-ról tudni kell, hogy nem egy egyszerű alvásmonitozóról van szó, ugyanis olyan emberek számára fejlesztették ki, akik poszttraumás stressz szindrómával küzdenek, illetve akiket állandó jelleggel rémálmok gyötörnek.

Az Apple Watch érzékelői jelzik a pulzust és a test mozgását, amik nyugtalan alvást jeleznek. Ekkor az eszköz rezegni kezd és úgy szakítja meg az álmot, hogy az okosórát viselő személy még ne ébredjen fel. Az app alvás közben összegyűjti az információkat és tovább küldi azokat egy felhőszolgáltatásba. Innen az egészségügyi szakemberek letöltik az adatokat és dolgozni kezdenek rajtuk.

A NightWare alkalmazás azonban nem tölthető le az App Store-ból, hanem bármilyen meglepő is, ugyanúgy, mint a gyógyszereket, receptre lehet kiváltani. Önálló terápiás eszközként sem használható, pusztán kiegészítésként javasolt. Sajnos Magyarországon még nem elérhető a szolgáltatás, egyelőre csak az Egyesült Államokban élők próbálhatják ki.

Most Popular

Recent Comments