HomeCelebrityJohn Bon Jovi 2 jótékonysági éttermet is nyitott, a rászorulók számára, ahol...

John Bon Jovi 2 jótékonysági éttermet is nyitott, a rászorulók számára, ahol ingyen ehetnek

John Bon Jovi egy iszonyú tehetséges előadóművész, aki nem mellesleg nagyon jólelkű is. Szívén viseli a világ és a benne élő emberek sorsát. A föld egyik legbefolyásosabb rockere, létrehozott egy alapítványt feleségével karöltve, hogy segítsenek a rászorulókon. A közismert politikai aktivistaként is ismert híresség két éttermet is nyitott, melyek minden hajléktalan és rászoruló ember számára biztosítanak meleg ételt.

Mai cikkünkben ezt fogjuk bemutatni nektek, amivel bizonyosságot nyer, hogy az emberség még nem tűnt el a földről!

1, „Mindenki az asztalhoz”

John Bon Jovi létrehozott egy alapítványt, mely a JBJ nevet viseli. Ez nevének kezdőbetűnek rövidítése. A Soul Kitchen – magyarul a Lélek Konyhája helyet azért hozta létre, hogy a rászorulóknak ingyen és bérmentve biztosítson meleg ételt. Ha valaki szeretne jótékonykodni, akkor 20 dollárral támogathatja az éttermet, amit szintén a rászorulók ételeire fordítanak.

Bon Jovi ezzel az alapítvánnyal meg szeretné szüntetni a szegénységet, és segíteni akar a hajléktalanokon, akik nem jutnak elegendő mennyiségű és minőségű ételhez az utcán.

2, Bon Jovi New Jersey szerelmese

Az első ilyen éttermet 2011 októberében hozták létre New Yersey városában. A második étterem kapuit 5 évre rá, vagyis 2016-ban nyitották meg egy olyan városban, mely áldozatául esett a Sandy hurrikánnak. Mivel a természeti csapás óriási károkat okozott, ezért nagyon sok ember lett mind hontalan, mind nincstelen.

„Küldetésünk, hogy jobbá tegyük ezt a világot. A legfontosabb projektjeink közé tartozik, hogy visszaszorítsuk az éhezést, és menedékhelyeket biztosítsunk azoknak, akik kénytelenek az utcán élni.” – mondta Bon Jovi.

„A menüben látható ételeket maguk a rászorulók is el tudják készíteni az étterem konyhájában.” – folytatta az előadóművész.

3, Az étteremben nincs foglalás

A Soul Kitchen-ben nincs asztalfoglalás, ennek tükrében mindenki mindenki mellé ülhet és egy asztalnál étkezhet. Ennek következtében csökken a társadalmi interakció, sőt a pénzügyi problémák sem zavarják az embereket.

4, A menü 3 ételből áll, mely nem csak laktató, de bio is.

A menüben 3 amerikai étel közül választhatnak az emberek, mely 10 naponta változik. Az első menüben saláta és leves van, a másodikban hús vagy halból készült ételek, a harmadikban pedig szezonális desszerteket fogyaszthatnak el. Meg kell jegyezni, hogy minden menüben van vegetáriánus, és gluténmentes verzió is. Az ételek egészséges bio alapanyagokból készülnek, melyek az étterem saját kertjében teremnek.

Az étterem menüje megtalálható a honlapjukon.

5, A szegénység ördögi körének megtörése.

A két étterem mellett menedékházakat is létrehoztak Philadelphiában. Olyan embereket szállásolnak el, akiknek nincs hol lakniuk. Eme hely kapuja kortól és nemtől függetlenül minden ember számára nyitva áll. Támogatják a fiatalokat, a veteránokat, a fiatal édesanyákat és gyermekeiket, az ideiglenes jelleggel menedékhelyet keresőket, hajléktalanokat és így tovább. A legjobb, hogy orvosi ellátást is biztosítanak a számukra.

A rocksztárnak és feleségének Dorothea Hurley-nek egyértelmű küldetése van: „Megtörni a szegénység ördögi körét partnerségek kialakításával, programok létrehozásával és támogatási finanszírozással .” – mondta Dorothea.

John Bon Jovi alapítványa nem kormányzati szervezet, hanem egy magánkézben lévő szervezet, melynek keretein belül megtanítják az embereket, hogyan kell helyesen önéletrajzot írni, sőt arra is felkészítik őket, hogyan álljanak helyt az interjúkon. A szervezet ingyenes pénzügyi és jogi segítséget is nyújt, valamint tanácsot ad a munkajogról.

Le a kalappal előtte!

Most Popular

Recent Comments