HomeInteresting9 túlélési trükk az amerikai haditengerészettől, mely megmentheti az életedet

9 túlélési trükk az amerikai haditengerészettől, mely megmentheti az életedet

A “SEAL” nevű haditengerészeti csapat, melynek rövidítését a “sea, air, land” képezi, ami magyarul “tengert, levegőt, és szárazföldet” jelent úgy döntött, hogy betekintés enged egy-két katonai tippbe és túlélési trükkbe. Elmondják, hogy mit is kell bizonyos helyzetekben tenni, például, ha eltévedsz a szabadban, vagy, ha összekötött kézzel kerülsz vízbe. Elmondják, milyen eszközöket kell magaddal vinned, ha kiteszed a lábad a házból. Erre azért van szükség, mert a mai világban minden eshetőségre fel kell készülni, és jó, ha az ember, ilyen fontos információkkal tisztában van, mert akkor pozitívabban tud gondolkodni a szükség órájában.

1, Ha összekötött karokkal és lábakkal kerülsz vízbe, akkor rugaszkodj el fenékből, és visszatérsz a víz felszínére.

Amint felértél a felszínre, végy egy nagy levegőt, és húzd a mellkasodhoz térded és egy határozott mozdulattal nyújtsd ki hátrafelé, és homorítsd a hátad. Így folyamatosan levegőhöz tudsz majd jutni.

2, Ha ivóvizet keresel, mindig menj hegyről lefelé.

Ha nincs már nálad ivóvíz, akkor sürgősen olyan helyet kell keresni ahol tiszta ivóvíz van, mert a szervezet csak három napig tudja nélkülözni a folyadékot. Amennyiben hegyen vagy, akkor indulj el lefelé, mert az összes hegyi patak és forrás odalent csobog.

3, Ha eltévedsz és pánikba esel tervezz apró célokat, hogy túléld a szabadban.

Sokan kétségbeesnek mikor nem találják a hazavezető utat. Akár tél van, akár nyár fontos, hogy lehiggadj és apró terveket szőj, hogy tudod túlélni az éjszakát. Ez segít, hogy a lehető legpozitívabban jöjj ki a helyzetből.

4, Ha futóhomokban találod magad, homorítsd a hátad.

A világon semmi sem lehetetlen, így az sem kizárt, hogy egyszer futóhomokban fogod találni magad. Ebben a helyzetben az az első és legfontosabb, hogy végy egy mély levegőt és nyugodj meg, majd homorítsd be a hátad. Ez a póz segít, hogy több levegő áramoljon a tüdődbe.

5, Ha eltévedtél kövesd a folyót.

Amennyiben lemész a patak vagy folyó mellé és elkezded követni, akkor biztosra veheted, hogy egy lakott településre fogsz érni, ahol további segítséget kérhetsz az emberektől.

6, Barlangba soha ne gyújts tüzet.

Elsőre lehet az tűnik logikusnak, ha olyan helyen gyújtasz tüzet, ahol az eső nem tudja eloltani ez azonban hatalmas felelőtlenség, mert a tűz által keletkezett füst mérgező a zárt térben. Célszerű inkább a barlang előtt tüzet gyújtani.

7, A fogaid segítségével kiszabadíthatod az összekötött kezed.

Kapd el a száddal a kötelet és a fogaid segítségével húzd az egyik irányba ezalatt a kezedet az ellentétes irányba tekered. Ne nagyon feszítsd meg a kötelet, mert sérülést okozhatsz magadnak.

8, Ha a közeledben bomba robban, akkor vetődj hasra, tedd a kezed a fejedre, nyisd ki a szád, és a lábadat hajlítsd be majd keresztezd.

A fent említett póz segít megvédeni a testedet. Tudjuk, furcsán hangzik, hogy ki kell nyitni a szádat, de erre azért van szükség, mert így nem sérül meg sem a tüdő sem a dobhártya.

9, Bárhova is menj, mindig legyen nálad viasszal átitatott gyufa, egy műanyag dobozba.

Ha hiszed, ha nem a gyufák bizony életmentők tudnak lenni. A műanyagból, vagy fémből készült dobozok segítenek abban, hogy ezek a gyufák ne sérüljenek meg. A viaszra azért van szükség, mert így vízállóvá teszed őket. Ezt úgy tudod kivitelezni, ha forró viaszba mártod őket és csak hagyod megszáradni.

Hasznosnak tartottad a cikket?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments