HomePeopleÍme 7 ok, amiért a hosszú távú kapcsolatok házasság után véget érnek.

Íme 7 ok, amiért a hosszú távú kapcsolatok házasság után véget érnek.

Ha valakivel már huzamosabb ideje vagyunk együtt és ezen felül még szeretjük is, akkor természetes, hogy egy magasabb szintre akarjuk emelni a kapcsolatot. Sokak számára a következő lépés a házasság, ám ezt nem szabad annyira elkapkodni. A házasság a való életben egészen máshogy néz ki, mint amilyeneket a filmekben látunk. Szó szerint ég és föld a különbség, mert ott egy előre megírt forgatókönyv szerint zajlanak a dolgok, de itt a való élet hozza a szabályokat. Mai cikkünkben elhoztunk nektek 7 okot, hogy a hosszú távú kapcsolatok miért is végződnek válással.

1, Elkötelezettség hiánya.

Az emberek fiatalon mindent megtesznek azért, hogy elmondják a másik felüknek, mennyire szeretik és milyen mély érzelmeket táplálnak iránta, milyen hálásak nekik és bármit megtennének érte. Amikor az emberek viszont megházasodnak akkor már a felek nem értékelik annyira egymást, mint előtte.

2, Törődés hiánya.

A Personality and Social Psychology tanulmányai szerint azok a felek, akik túlságosan is szeretik egymást nagyobb eséllyel válnak el házasság után, mint azok, akik ugyanolyan szeretettel vannak kedvesük iránt. A boldogító igen kimondása után valamiért a dolgok unalmassá és lapossá válnak.

Ez nem csak azért van mert a kapcsolatban nincs semmi izgalom, hanem mert mindkettőre nagy nyomás nehezedik. Egy idő után a felek elkezdik érezni, hogy nem kapják meg azt a törődést, amire vágynak és ezért kevésbé kívánatosnak érzik magukat.

3, Nem igazán “szerelem” volt.

Sokan belesétálnak abba a hibába, hogy összekeverik a szeretetet és a szerelmet. A hosszú távú kapcsolatokban is előfordul ez és ilyenkor szokott a kapcsolat ellaposodni majd tönkre menni. A házasság bekövetkeztével viszont rájönnek, hogy nem voltak egymásba igazán szerelmesek. Mire a párok rájönnek, hogy valójában mit is éreznek egymás iránt az addigra már késő.

4, Igények megváltozása.

Az emberek idővel változnak, aminek következtében igényeik is változnak! Miley Cyrus és Liam Hemsworth kapcsolata is egyik napról a másikra változott meg. A kérdés már csak az, hogy ez miért történhetett? Szakértők szerint azért, mert a prioritások megváltoztak. A pár képviselője azt mondta, hogy a házasságot követően rájöttek mindketten a karrierjükkel akarnak foglalkozni.

A változás elkerülhetetlen, ám van lehetőség a partnerrel együtt haladni és a célokat elérni, vagy csak magukra összpontosítani. A házasság egy szép dolog, ám óriási türelmet, elkötelezettséget, és szeretetet igényel. Pontosan emiatt a házasság után az emberek a felelősség terhétől szenvednek.

5, Nem akart lemaradni a többiektől.

Ha valaki nem szerelemből házasodik, akkor a házasság maga nem lesz hosszútávú. Ezzel egyszerűen csak a másik fél idejét pazaroljuk. A szerelem nélküli házasság rövid időn belül véget ér, pontosan azért, mert semmi sem tartja őket össze.

Mindenki szeretne egy nap valaki mellett megállapodni, de az nem jó ha nyomás vagy a társadalmi elvárás hatására kötik össze az életüket. A házassághoz két emberre van szükség, és ha az egyik kicsit is bizonytalan, akkor nem fog működni a dolog. Ha te és partnered úgy érzitek, hogy nem álltok készen egy magasabb szintre lépésre, akkor nem érdemes rajta kattogni.

6, Partner új oldalának megismerése.

Attól mert valakivel már hosszú évek óta vagy együtt, még nem jelenti azt, hogy mindent tudsz róla. Amikor valakivel összekötöd az életed, a személyiségét csak napról napra ismered meg. Igen, ilyenkor rossz tulajdonságok is felszínre törnek, amivel nem feltétlenül értenek egyet.

A legkritikusabb dolgok közé tartozik a megcsalás, a becstelenség, az anyagi helyzet, a bizonytalanság és az irigység. Ezek miatt szokott még egy házasság tönkre menni.

7, Túl gyorsan kötik össze az életüket.

A tökéletes házasság képét a különböző romantikus filmeknek köszönhetjük, melyek teljesen átmossák az emberek agyát ezzel kapcsolatban. Amiket a filmekben látunk voltaképpen meg sem közelítik a valóságot. A házasság kölcsönös megértésen alapszik és, ha ez hiányzik, akkor borul az egész.

Azok a párok, akik ész nélkül rohannak az anyakönyvvezetőhöz nem gondolnak bele, hogy milyen lesz a kapcsolat a boldogító igen kimondása után. Az ilyen párok néhány hónapon belül beadják a válókeresetet, mert rájönnek nem állnak készen bizonyos dolgokra együtt. Ilyenkor csalódottság fogja el őket.

Te házasságban élsz? Milyen tapasztalataid vannak?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments