HomeMovieEzt a 15 dolgot, biztos hogy te sem tudtad a világ legikonikusabb...

Ezt a 15 dolgot, biztos hogy te sem tudtad a világ legikonikusabb karácsonyi filmjéről a Reszkessetek, betörők!-ről

A karácsony a szeretet ünnepe, ilyenkor a család apraja nagyja összegyűlik és békében, boldogságban töltik együtt szabadidejüket. Ám ezt az idillt megelőzi néhány hét őrület, amikor mindenkinek ajándékot kell nézni, karácsonyfát kell választani és persze megfelelő díszeket is kell vásárolni. Sokan túlzásba tudnak esni az ünnepek közeledtével, hiszen nem egy olyan személy van, aki teljes egészében kidekorálja a lakást vagy a házat. Ebben az időszakban az üzletek is zsúfolásig vannak, szinte meg se lehet mozdulni bennük szóval olyan, akár egy heringparti. Mindenütt a karácsonyi dalok szólnak, amiket akaratlanul elkezdünk énekelni vagy dudorászni illetve karácsonyi recepteket nézünk, hogy mi kerüljön az ünnepi asztalra.

A karácsonynak szerves része, hogy hagyományos ételeket fogyasszunk ezeken a napokon, például halászlevet, halból készült ételeket, töltött káposztát és persze bejglit, no meg zserbót. Miután mindenki degeszre ette magát kezdődhet a móka. A TV csatornák minden évben karácsonyi filmekkel árasztanak el bennünket és köztük a legnépszerűbb a Reszkessetek, betörők!

Gyakorlatilag egyetlen évet sem tudunk megnevezni, amikor ne adták volna le ezt a kultikus filmet a televízióban.

Viszont annak ellenére, hogy már 5 milliószor láttuk, még mindig vannak olyan dolgok, amiket eddig nem tudtunk róla.

via GIPHY

 

1, Kevin McCallister szerepét Macaulay Culkinnak írták. Ennek ellenére a rendező mégis tartott meghallgatást, hogy biztos legyen a dolgában.

via GIPHY

 

2, Kieran Culkin azaz, Macaulay öccse szerepelt az ikonikus filmben. Ő játszotta az ágybavizelős Fullert

3, Igazság szerint Buzz barátnőjét nem lány, hanem egy fiú játszotta el. Megkérték a rendező fiát, hogy bújjon lányruhába.

4, Nem volt szükség műhóra, ugyanis igazi hó esett a forgatások során.

via GIPHY

 

5, Harry valóban megharapta Kevin ujját a filmben. Úgy ráharapott, hogy elkezdett vérezni neki.

6, Biztos mindenkinek megvan az a jelent, amikor Kevin megpróbál a vízzel teli pincében A-ból B pontba eljutni. Nos igazság szerint az egy uszoda medencéjében készült.

7, Marv arcán látható tarantula valójában igazi, csak akkor cserélték ki műre amikor elkezd ordítani. Mindezt azért, hogy ne ijedjen meg az állat.

via GIPHY

 

8, Daniel Stern műlábat használt akkor, mikor belelépett a szegbe.

9, John Candy, aki Polak Romanskit alakította jó nagyot improvizált a filmben, mégpedig akkor amikor arról mesél, hogy a ravatalozóban felejtette gyermekét.

via GIPHY

 

10, Tudjuk, hogy most sokakat el fogunk keseríteni de a filmben látható Szennyes lelkű angyalok című film, sose létezett, azt a kis jelenetet is csak a filmhez forgatták.

11, Azokat a sérüléseket, melyeket Marv és Harry szenvedtek el a filmben, orvosszakértők elmondása alapján képtelenség lett volna túlélni.

via GIPHY

 

12, A filmben látható McCallister ház valóban létezik. Chicagóban lehet megtalálni a Lincoln Avenue 671 szám alatt. Az eredetileg benne élő család akkor is ott lakott, amikor a filmet forgatták, mert voltak olyan részek, ahova a stáb nem ment. Ma már csak turisták látogatják a házat.

13, Csupán csak a film miatt építették a fára azt a faházat, ahova Kevin elrejtőzött a betörők elől.

via GIPHY

 

14, A legelső héten, amikor bemutatták a filmet 17 millió dollárt kaszált, később pedig 12 héten keresztül az első helyen szerepelt. Ennek köszönhetően a film Guiness-rekordot állított.

15, Ezt a filmet kerek egy évig játszották az amerikai mozikban. 1990-ben volt a premier, de még 91-es nyarán is lehetett venni rá mozijegyet.

via GIPHY

 

Nektek mennyire képezi szerves részét ennek a filmnek a megnézése Karácsonykor?

 

Most Popular

Recent Comments