HomeArtEz a 9 tény, bemutatja, milyen egy tökéletes férj a valóságban.

Ez a 9 tény, bemutatja, milyen egy tökéletes férj a valóságban.

Hogyan ábráznál egy tökéletes férjet? Biztosak vagyunk benne, hogy sok pozitív dolgot fel tudsz sorolni. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy a nők elvárásai mennyiben felelnek meg a tudósok által bizonyított tényeknek. Bemutatjuk a leggyakoribb házassági tanulmányokat, és izgatottan számolunk be arról, milyen egy ideális partner, a szakértők szerint.

Intelligencia

Néhány ember egyszerűen okosabb, mint mások. Finnországi tudósok szerint azonban a nőknek elegánsabb és intelligensebb férfiakat kell választaniuk a stabil és boldog házasság érdekében. Az okos férfiakról tudják, hogy ritkábban csalják meg a feleségüket. Ráadásul több pénzt keresnek, mint a kevésbé intelligensek.

Fizikai különbségek

A Tennessee Egyetem tudósai arra a következtetésre jutottak, hogy a férfiak és a nők elégedettebbek a házasságukkal, ha egy nő jobb formában van, mint a férj. Nem kell szupermodellnek lennie.

Humorérzék

Nem számít, mennyire jóképű egy férfi a legtöbb nő sokkal jobban értékeli a humorérzéket, mint a megjelenést. A nők úgy gondolják, hogy a jó humorérzék a magas intelligenciához kapcsolódik. Tehát a sikeres házasság legjobb összetevője ha hasonló humorérzéke van a két embernek.

Érzelmek

Sok nő erős és bátor emberre vágyik, aki soha nem nézi le partnerét. Azonban kiderült, hogy az érzelmek nagyon fontos összetevői a sikeres házasságnak.

Dr. John Gottman 130 heteroszexuális párt vizsgált meg. Végül megállapította, hogy azok a férfiak, akik meghallgatják a feleségüket, megértik érzéseiket és kifejezik saját érzelmeiket, jobb házassági kapcsolatot tudnak kiépíteni és kevesebb az esélye annak,  hogy váláshoz vezet a kapcsolat.

Támogatás

Vannak olyan férfiak, akik boldogok feleségeik oldalán akkor is ha nem túl sikeresek az életben és képesek így is támogatni őket. Viszont vannak azok a férfiak, akik csak akkor vannak feleségük mellett, ha bajban vannak.

Munka

Amikor a feminizmus az egész világon elterjedt, sok ember meg volt győződve, hogy a nők első és legfontosabb dolga, hogy vezessék a háztartást és gyereket neveljenek. Napról napra növekszik azoknak nőknek a száma, akik jó anyák és sikeres szakemberek akarnak lenni. Ezért fontos a nemek közötti egyenlőség a házasságban. A kutatás eredményei azt mutatják, hogy a férfiak által támogatott dolgozó nők boldogabbak. Ez azt jelenti, hogy a válás valószínűsége kisebb.

Pénz

Sok nő szeretne egy olyan embert, aki sok pénzt keres. Bár vannak olyan nők, akik pénzügyileg is sikeresek. De a Brigham Young Egyetem tudósai párokat tanulmányoztak, és arra a következtetésre jutottak, hogy azok a párok, akiknél nem a pénz a legfontosabb dolog, sokkal boldogabb házasságban élnek.

Együtt élés

A szociológus, Arielle Kuperberg, az Észak-Karolinai Egyetem tanulmánya bizonyította, hogy a házasság előtt való együttélés során nagyobb az esélye, hogy váláshoz vezet a kapcsolat. Tehát ha valakivel már 118 évesen összeköltözöl az valószínűleg nem jó ötlet. Ha öt év múlva úgy döntötök, hogy együtt akartok élni, akkor már bátran elgondolkodhatsz a jövőtökön.

Gyermekkor

A Cambridge-i Egyetem kutatói azt állapították meg, hogy azok a gyerekek, akik gyerekkorukban boldoggok voltak, felnőtt korukra is boldog emberek lesznek. Ez befolyásolja házasságot is. Ráadásul a boldog felnőttek nagyobb valószínűséggel válnak el el egy olyan nőtől, akivel nem jöttek ki jól házas éveik alatt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments