HomePeopleElkezdik építeni az 1500 méter hosszú Balatoni hidat, Tihany és Szántód között

Elkezdik építeni az 1500 méter hosszú Balatoni hidat, Tihany és Szántód között

A BHE vagyis a Balatoni Hídépítők Egyesülete egy olyan javaslatot tárt a kormány elé, amit komolyan fontolóra vettek. A tervezet arról szól, hogy a 2019. májusában egy 1500 méteres hidat építenének a Balaton felszínére, mely Tihanyt és Szántódot kötné össze.

Az egyesület tervei szerint, ha sikeresen megkezdődne az építés, akkor várhatóan a 2021-es nyári szezon előtt fel is tudnák avatni. Ebben az esetben megszűnne a komp általi közlekedés és helyette kocsival, biciklivel, sőt gyalogosan is át lehetne menni a túlpartra.

A javaslatban olyan információk is szerepelnek, hogy a Londonban lévő Tower Bridge-hez hasonlítana a híd, vagyis középen fel lehetne nyitni és le lehetne engedni.

Balatoni Hídépítők Egyesületének elnöke úgy nyilatkozott, hogy rettenetesen boldog amiatt, mert egy ilyen jellegű beruházás létrejöhet a Balaton felszínén. Az épülő híddal nemcsak a turisztikai vonalat szeretnék fejleszteni, hanem nagy mértékben segítenék a munkavállalók munkába járását is. Amennyiben ez a tervezet létrejön, szeretnének egy hasonló jellegű átjárót Fonyód és Badacsony közé is építeni.

Az illetékes hatóságok természetesen a mai nap folyamán már értesítették az érintett települések lakóit a munkálatok megkezdésének várható időpontjáról és egyéb információkról.

Az egyesület úgy kalkulált, hogy a várható költségek körülbelül 325 milliárd forintba fognak kerülni, ám ebbe benne van, mind a híd, mind a kikötők kiépítése is. A BHE a későbbiek folyamán is újabb és újabb információkat fog megosztani az építkezéssel kapcsolatban.

Senki se ijedjen meg nem történik semmi szeretett magyar tengerünkkel, ugyanis ma április 1-je van.

Most Popular

Recent Comments