HomeInteresting15 tetoválás, aminek a jelentésével kevesen vannak tisztába.

15 tetoválás, aminek a jelentésével kevesen vannak tisztába.

Egyesek valamilyen emlék miatt csináltatnak maguknak tetoválást, mások viszont a trendek miatt. Nos, néhány csoport számára bizonyos minta viselése különleges jelentéssel bír, mely az illető előéletét mutatja be. Ha valaki tisztességtelenül vagy csak a divat kedvéért visel ilyen jeleket magán, akkor ez kőkemény sértésnek tekinthető. A mai cikkünkben úgy döntöttünk, hogy bemutatjuk nektek a legveszélyesebb jelentéssel bíró tetoválásokat, amik komoly bajt hozhatnak a fejedre, ha magadra varratod. Míg a te országodban ártalmatlan mintának minősül, addig más államokban akár a bűnözés szimbóluma is lehet.

Egy könnycsepp.

A jobb szem alatt lévő könnycsepp azt jelenti, hogy viselője kiontotta egy másik ember életét, vagy megpróbálta azt elkövetni. Sokan a bal szem alá tetováltatják a szolidaritás jeleként, ha egy közeli személy börtönbe megy vagy tragikus körülmények között távozik a világról. Ez a tetoválás még problémákat okozhat, ha valaki csak a divat kedvéért varratja magára, mert a bűnözők világban minden tetoválásnak egyedi jelentése van.

Buddha

A buddhista istenségek képének viselése komoly káromlást jelent, így az ilyen istentisztelő országokban az efféle tetoválások viselése bűncselekménynek számít. Ha rajtakapnak egy turistát, egy ilyen tetoválással, akkor letartóztatják.

Yakuza

Japánban csak azok viselnek yakuza-stílusú tetoválást, akik tagjai a maffiának. Az úgynevezett jakuzák a világ egyik legrégebbi bűnözői szervezetének számítanak. Szóval, ha ilyen tetoválást viselsz és Japánba utazol, akkor légy nagyon óvatos.

Három levelű lóhere.

A négylevelű lóhere tetoválás jó szerencsét hoz, de ha egy levéllel kevesebb van rajtad akkor az egy ír bűnszervezethez köthető. Ha az illetőről kiderül, hogy semmi köze a bűnözéshez és ahhoz a világhoz, akkor a konfliktus elkerülhetetlen abban az országban.

Szögesdrót

A bűnözők világában a szögesdrót tetoválás azt jelenti, hogy az illető volt már börtönben. Minden egyes csomó egy év letöltendőt szimbolizál. Ha egy törvénytisztelő ember csináltat magának ilyen tetoválást, akkor azt tisztességtelennek és nevetségesnek találják a bűnözők. Előfordulhat, hogy a tetoválás tulajdonosa nagy veszélybe kerülhet.

Ordító tigris.

A bűnözők világában ez azt jelenti, hogy a tetoválás tulajdonosa, hajlamos az erőszakra és készen áll kegyetlen bűncselekmények elkövetésére. Ha egy ilyen tetoválást egy törvénytisztelő állampolgár magára varrat, akkor súlyos konfliktusok elé nézhet.

Kereszt a mellkason

Oroszországban nemkívánatos tetoválásnak tartják az efféle szimbólumokat. Aki ilyet visel a mellkasán az annak a jele, hogy szörnyű dolgokat követett el életében, mondhatni a legveszélyesebb bűnözők közé tartozik. Csak a divat kedvéért nagyon kockázatos egy ilyen tetoválást magunkra varratni, mert ha egy bűnöző meglátja, akkor komoly következményekre számíthatunk.

Pókháló

Hosszú távú szabadságvesztést vagy valamilyen függőség elleni küzdelmet szimbolizál. Minden kör egy életszakaszt szimbolizál. Ha egy olyan ember varrat magára ilyen tetoválást, aki semmi rosszat nem követett el életében, akkor nagyon vehemensen reagálhatnak rá a bűnözök.

Öt ágú korona

Az öt ágú korona tetoválás a latin királyi bűnbanda jele, amely az Egyesült Államokban a legbefolyásosabb bűnszövetkezethez tartozik. Mondanom sem kell, hogy ha egy ilyen tetoválással egy törvénytisztelő állampolgár megjelenik, akkor a büntetés nem kerülhető el.

3 pont

A hárompontos tetoválásnak a világ minden táján ugyanaz a jelentése, ami azt jelenti, hogy „Mi Vida Loca” vagyis („Az őrült életem”). Tulajdonosa valamilyen formában részt vett a bűnözésben és megsértette a törvényt. Komoly félreértéseket szülhet, ha a viselőnek semmi köze sincs a bűncselekményekhez, mi több büntetlen előéletű.

Csillagok

A csillag szintén egy börtönben ismert tetoválás. Jelentése persze függ attól, hogy a test mely részén van. Ha a csillagok a vállakon vannak az a tekintély jele. A bűnözők nagyon negatívan reagálnak azokra, akik ilyen szimbólumokat varratnak magukra.

Kártyák

A bűnözők világában minden kártyának egyedi jelentése van, ezért ha egy tetoválásban több kártya is szerepel, akkor meg lehet fejteni, milyen bűnöket követett el a tulajdonosa.  Ha a kártyák jelentése nem egyezik meg a tetoválás viselőjének élettapasztalataival, az hazugságnak tekinthető, amiért akár csúnyán meg is fizethet.

Bohóc

Brazíliában, egy ilyen mintáért az életeddel fizethetsz, mert a bűnüldözési szervek számára nagyon sértő. Ebben az országban csak akkor csináltatnak ilyen tetoválást, ha a személy egy rendőr életét ontotta ki.

Sellő

Annak ellenére, hogy látszólag ártalmatlannak tűnik, komoly jelentése van a börtönökben. Azokra a foglyokra tetováltatnak efféle mintát, akik gyermekek ellen követtel el bűncselekményt.

Tetoválás katonai és politikai témákban

A politikai és vallási témákban csináltatott tetoválás viselőinek fel kell készülniük arra, hogy számos országban büntetések, börtönbüntetések róhatók ki rájuk főleg, ha a kép sérti mások hitét és politikai nézetét.

Neked hol és milyen tetoválásod van?

Most Popular

Recent Comments