HomeArtEgy fotós megmutatta, hogyan néz ki egy szupermodell fotója retusálás nélkül. A...

Egy fotós megmutatta, hogyan néz ki egy szupermodell fotója retusálás nélkül. A különbség elképesztő!

Még fel sem kell lapoznunk egy magazint, elég ha ránézünk a címlapra, az esetek többségében valamilyen helyes, csinos nő van. Egy modell. A modell egy olyan kifejezés, mely minden bizonnyal pozitív jelentést hordoz. Ha valakinek azt mondjuk, hogy modell alkatod, vagy modell tekinteted van, akkor az vélhetőleg jól fog esni neki. Felfoghatjuk egy bóknak is. Egy világmárka, nyilván olyan embert fog a reklámjaikban szerepeltetni, mely esztétikusan odaillő, ha lehet így fogalmazni. Szép legyen, megnyerő. Fontos azonban tudni, hogy az életben egy modell teljesen másképp nézhet ki, mint a címlapfotókon. Ha ezt megértjük, akkor rengeteg lány számára teszi lehetővé azt, hogy a saját megjelenésükhöz is másképp álljanak. Itt arra gondolunk, hogy sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy ők nem néznek ki olyan helyesnek, mint egy Vogue magazin borítóján szereplő modell.

Natasha Lindemann fotós beengedett minket a kulisszák mögé. A TikTok közösségi oldalán bemutatást enged a munkájának titkaiba. Egy fotót tett közzé nemrég, melyben bemutatja a rajta szereplő szupermodell retusálás előtti képét, illetve azt, hogy mit sikerült kihozni belőle utólagos manipulációval.

Ennél több nem kell senkinek ahhoz, hogy megértsük: a reklámfotók néha meg sem közelítik a valóságot.

Íme az kész, retusált fotó.

Ha ,megfigyeljük, akkor kijelenthetjük: Itt nincs hiba. Tökéletes arc, tekintet, fények. Semmi bőrhiba. Gyakorlatilag bármit el lehet adni ezzel a fotóval. Legyen az, kozmetikai termék, sminkcucc, stb.

De Natasha megutatja, hogy miként nézett ki a fotó a retusálás előtt. Nem kell hozzá tudósnak lenni, hogy észre vegyük a különbséget.

Hogy mit korrigáltak? Szinte mindent. Az arc formáját, a bőr tónusát, bőrhibákat, stb. Mintha egy teljesen más ember lenne. Nem?

Itt jól látható a teljes videó is.

@nataschalindemann

#behindthescenes #photoshoot #beautyphotographer #photography #photographer #model #makeup #makeupartist #shoot #hairstyle #beautyphotography

♬ Be humble – ᴊᴏʀᴅᴀɴᴀᴜᴅɪᴏᴢᴢ 🦋

A videó elkészítésének fő motívuma az volt, hogy Natasha megmutassa, hogy mindenkinek vannak hibái, hiányosságai. Nem szabad alul értékelnünk magunkat és a megjelenésünket. Ne a címlapfotók alapján állapítsuk meg, hogy ki a szép…

Ezt a képet is érdemes megnézni…Még a szeme színét is megváltoztatták…

Szerencsére többen is pozitívan fogadták a videót és a kommentekben ez meglátszik.

„Ez a videó segít megérteni, hogy mindannyian emberek vagyunk, mindenkinek vannak hibái és ez teljesen normális. Nem kell irigykedni, sem féltékenykedni. Szeressük önmagunkat és a családunkat… Ennél nincs fontosabb.”

„A képeken nem mindig ugyanúgy nézünk ki, mint a valóságban. Ne ez alapján ítéljünk és ne emiatt gondoljunk olyan butaságokat, hogy nem vagyunk szépek…”

Reméljük, hogy a videó alapján ti is így gondoljátok!

Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

Most Popular

Recent Comments