HomePeopleEgy férfi, aki azt akarja, hogy párja érzéstelenítés nélkül szülje meg a...

Egy férfi, aki azt akarja, hogy párja érzéstelenítés nélkül szülje meg a gyermekét, mert szerinte attól lesz jobb anya.

A gyermekvállalás nagy felelősséggel jár és megfelelő érzelmi érettséget igényel, mind az édesanya, mind pedig az édesapa részéről. Azonban a mai világban egyre több nem tervezett kisbaba jön a világra. Ebben az esetben két lehetőség van, a szülők vagy együtt maradnak a gyermek miatt és felnevelik, vagy pedig az apuka lelép és az édesanya kénytelen lesz egyedül felnevelni a babát, mert az apja túl gyáva volt ahhoz, hogy szembenézzen azzal mit tett.

A cikkünk főszereplője, Eliza is hasonló helyzetbe került. Eldöntötte, hogy ő mindenféleképpen császármetszéssel szeretné világra hozni a babáját. Ez az ötlet azonban egyáltalán nem volt szimpatikus az apukának, ami miatt nagy vita kerekedett közöttük.

Az anyuka megosztotta történetét az interneten és kiderült, hogy nemcsak a császárral való szülés volt az egyetlen dolog, ami miatt vitába szálltak a felek.

„Őszintén szólva nem igazán foglalkoztam azzal a gondolattal, hogy családot alapítsak, viszont most, hogy megtörtént elkezdett foglalkoztatni a dolog. Elkezdtem azon gondolkodni, hogy császárral szeretném megszülni a picit, mert a természetes szülés gondolata valamiért megrémiszt.

A gyermekem apjának viszont egyáltalán nem tetszett ez az ötlet. Szerinte nagyobb kockázatot jelent a vágás, hiszen az nehezebben gyógyul, komplikációkkal járhat… stb.

Ebben még talán egyet is értettem volna vele, de egyik nap elmentünk az orvoshoz és beszélgettünk ennek a menetéről. Szóba került az érzéstelenítés is, majd a párom közölte, hogy nekem nem lesz szükségem semmiféle érzéstelenítésre. Persze én erről azért részletekbe menően beszéltem az orvossal.

Otthon természetesen nekem esett, mert úgy gondolja, hogy úgy, mint a császár az érzéstelenítés is egy könnyebb út, amin keresztül szeretném világra hozni a gyermekem. Úgy gondolja, hogy ha egy nő nem érzi a szülés fájdalmait, akkor nem lesz jó édesanya. Persze, ha egy szarvasmarhát szülnék meg, akkor bizonyára jobb anya lennék.”

Ti mit gondoltok a férfi hozzáállásáról?

Most Popular

Recent Comments