HomeCrazyApja borzong látványától, ő azonban nem akar leállni!

Apja borzong látványától, ő azonban nem akar leállni!

A 21. században már semmi szokatlan nincs abban, ha valakinek piercingje, tetoválása, élénk hajszíne, esetleg fültágítója van.
A 90′-es években a bűnözők és ‘börtöntöltelékek’ önkifejezési módszereinek bélyegzett testszépítő ékszerek és alkotások ma már olyannyira elfogadottak, hogy tanárok, orvosok, ügyvédek is viselik.

Van azonban ennek a műfajnak néhány olyan résztvevője is, akik nem pusztán önmaguk kifejezésére, nem esztétikai okból változtatnak külsejükön, hanem merő polgárpukkasztásból.

A cikkünkben szereplő 23 éves lány is teljesen normális tiniként élte mindennapjait a Skócia Dundee nevű városában mielőtt arra az elhatározásra jutott, hogy ő bizony tetováltatni szeretne.

Az akkor átlagos kinézetű tinédzsert, Nadin Andresont az édesapja karjain elhelyezkedő tetoválások inspirálták. Mikor szülei elé állt az ötlettel, hogy ő is szívesen kicsinosítaná magát egy tetoválással, akkor ezt a választ kapta apjától: “Várj pár hetet…és ha akkor is akarod, áldásom adom rá!

Természetesen a lány nem gondolta meg magát, nem sokkal később az tetováló szalon-béli időpontjára édesapjával érkezett, amikor is felvarrták karjára első tetoválását, egy életfát.

A lány azonban nem elégedett meg ennyivel, a testét borító ‘alkotások’ száma sebesen nőni kezdett.

Kezdetben csak a karjára, hátára varratott mintát, később az arcát is tetováltani kezdte. Mindemellett számos piercinget lövetett és nyelvét is ketté vágatta már.

Napjainkra a lány testének körülbelül 90%-át tetoválás fedi, amelyekre hozzávetőlegesen 6 millió forintot (15.00 angol fontot) költött.

Nadine édesapja természetesen ugyanúgy szereti lányát, bár nem gondolta volna, hogy engedékenysége idáig vezet. Elmondása szerint, olykor megborzong a látványtól, amit a lánya okoz, ennek ellenére Nadine még nem akar leállni, további tetoválásokat és piercingeket szeretne.

Nemrégiben így nyilatkozott: “Azt hiszem, még egy keveset varratnék a jobb szemem alá, mert van olyan hely, amelyet még ki lehetne tölteni…” Tehát szó sincs megtorpanásról.

Amíg a legtöbb tetovált embert olyan képek/emlékek/szimbóliumok borítják, melyeknek fontos jelentősége van, addig az egészségügyi asszisztensként tevékenykedő lányt nagyrészt tömör fekete foltok és vonalak díszítik.
A következtetés innen vonható le, hogy valójában ő csak figyelemre vágyik, esetleg magamutogató hajlama lehet.


Akkor azonban, amennyiben pár év múlva megbánja tettét és a testét díszítő alkotásokat szeretné eltávolíttatni komolyan a zsebébe kell majd nyúlnia.

A tetoválások eltávolíttatása ugyanis sokkal költségesebb -és fájdalmasabb- móka, mint elkészíttetésük.

Ha csak a magyar folyamatot nézzük, a sötét, 3 évnél régebbi minták eltávolításához 8-10 kezelésre van szükség területenként. A lézeres kezelés díjait percre kivetítve adják meg: 10-15 perc 3-5.000 ft, míg egy óra akár 20.000-30.000 forintba is kerülhet.

Ez a Nadinet borító tetoválások mennyiségére levetítve bizony súlyos milliókba fog fájni.

Szerinted vonzó vagy inkább taszító a lány külseje?
Várjuk válaszod kommentben!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments