HomeKapcsolatA tudósok elárulták, hogyan találhatjuk meg a tökéletes partnert 35 éves korunk...

A tudósok elárulták, hogyan találhatjuk meg a tökéletes partnert 35 éves korunk előtt.

A szerelem egy olyan hihetetlen és megmagyarázhatatlan érzés, amit mindenkinek legalább egyszer át kell élnie élete során. Amikor egy ember szerelmes teljesen kicserélődik, máshogy gondolkodik, másképp cselekszik, még a levegőt is máshogy veszi. Azonban az igaz szerelmet nagyon nehéz megtalálni, és nem mindenkinek sikerül. A tudósok azonban most elárulták a titkot, hogy hogyan találhatunk rá igaz és tökéletes partnerünkre, aki mellett boldog és békés életünk lehet. A híres matematikus Hannah Fry elmagyarázza, hogy kell kiválasztani a megfelelő párt egy különleges matematikai képlet segítségével.

Matematikai képlet létezik a tökéletes partner megtalálására.

Sok kapcsolat rendelkezik bizonyos mintákkal. Ez azt jelenti, hogy sokan mindegyik kapcsolatban ugyanúgy viselkednek. Például, az emberek 34%-nak hosszabb időt vesz igénybe megfogni a kiszemeltjük kezét, mint megcsókolni. Ezeknek a mintáknak hála a tudósok matematikai képleteket találtak arra, hogy kiszámítsák az emberek mikor találkoznak ideális partnerükkel.

Képzeld el, hogy 35 éves korodban szeretnél megházasodni és 15 évesen kezdtél el randizni. A matematikusok szerint a randizás első 37%-ban nem fogod megtalálni azt a partnert, akivel hosszan tartó kapcsolatot építhetnél fel, viszont aki azután jön el, az lesz számodra az igazi. Szóval, ha 15 évesen kezdtél el randizni, akkor a megfelelő jelölt csak 22 éves korod körül fog megérkezni hozzád.

Ha viszont valaki ezt a módszert akarja követni, annak kockázatot kell vállalnia, mert ha követi a matematikát, akkor 22 éves kora előtt, sok embert el kell majd utasítania. A képletet több vadon élő állatnál, például halaknál is megfigyelték akiknél egytől-egyig  működött, ez pedig növeli annak esélyét, hogy rátalálj a tökéletes partnerre.

A tudomány felismeri az igaz szerelmet.

Egy ember személyiségét az alapján is lehet elemezni, hogy mikor kezdett el randizni. Akik még fiatalon, vagyis tinédzser korukban nekiálltak randevúzgatni, azok sokkal kellemesebb társaságot nyújtanak. Máshogy gondolkodnak, világos és átlátható terveket szeretnek követni. Elképzelhető azonban, hogy ők neurotikusabbak, mint azon társaik, akik később kezdtek fiúzni, vagy csajozni, ám sokkal jobban megértik és átérzik az érzelmeket is.

Kutatások szerint a lábbelik nagyon sokat elárulhatnak egy adott személyről és annak habitusáról. Akik kényelmes cipőket hordanak sokkal optimistábbak és készek szinte bárkinek segítőkezet nyújtani. Akik a magassarkú cipőket kedvelik jobban, ők viszont félnek a változástól és agresszívabban is viselkedhetnek.

Néhány szerelmi tipp a matematikusoktól.

Hannah Fry brit matematikus szerint ha az interneten keresel magadnak partnert, akkor jobban teszed, ha nem legjobb képeidet töltöd fel ezekre az oldalakra. Hogy miért? A matematika választ ad mindenre. Kiderült, hogy annak az illetőnek, akinek a vonzerejét mindenki dicséri, nem lesz annyira sikeres a potenciális partnerek körében, mint gondolja, aminek az az oka, hogy elijeszti őket a szépségével és karakterességével. Az a személy viszont, aki nem rejti el a hibáit, hanem felvállalja azokat sokkal népszerűbb lesz.

Ha már találkoztál azzal a személlyel, akivel le akarod élni az életed és még össze is házasodtatok, akkor nem szabad elhallgatni egymás elől, hogy mi az, ami boldogtalanná tesz. Azok a párok, akik mindig megbeszélik a problémákat és megpróbálnak megoldást találni rá, sokkal kevesebb eséllyel válnak el, mint azon társaik, akik nem űzik ezt a tevékenységet egymás között.

Ti már találkoztatok igaz szerelmetekkel? Meséljétek el, hogy történt.

Most Popular

Recent Comments